1Start-bouw-MaasWaalbrug-09 6Start-bouw-MaasWaalbrug-02 2Start-bouw-MaasWaalbrug-11 3Start-bouw-MaasWaalbrug-12 4Start bouw MaasWaalbrug-10 5-Start-bouw-MaasWaalbrug-07

De fietsbrug is onderdeel van het MaasWaalpad, een snelle fietsroute die van Cuijk via de gemeenten Mook en Middelaar en Heumen tot in Nijmegen (Heyendaal) loopt. De bouwcombinatie ZÜBLIN-HSM gaat de brug realiseren. Naar verwachting kunnen de eerste fietsers over de brug in het najaar van 2020.

Winst op reistijd

Als de brug er ligt kunnen inwoners van Cuijk, Mook en Middelaar en Heumen veilig, comfortabel en snel op de fiets naar werk en school in Nijmegen e.o. De rechtstreekse fietsbrug over de Maas levert fietsers van en naar Cuijk 2,5 km winst op in vergelijking met de route via de A73.

3 provincies en 2 gemeenten

De hoofdoverspanning (boven de Maas) van de fietsbrug wordt geheel in staal uitgevoerd, de aanbruggen (boven de uiterwaarden) worden van beton. De brug krijgt een voetpad en een fietspad. De realisatie van de brug is een samenwerkingsproject van de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, en de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar.

Contact

Schoolkinderen geven startsein bouw nieuwe fietsbrug over de Maas

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.