Veehouders zijn zélf aan zet om stappen te ondernemen. Welke keuze u ook maakt: in Brabant zijn er verschillende mogelijkheden voor ondersteuning.

Bedrijfsbeëindiging: Lbv en Lbv-plus regeling

Voor veehouders die overwegen te stoppen of om te schakelen naar een andere bedrijfsactiviteit stelt het Rijk vanaf 3 juli 2023 de Lbv en Lbv-plus regeling open. Deze regelingen zijn vrijwillig. De subsidie kan helpen om de financiën na beëindiging passend te maken. Het bedrijf moet dan wel een bepaalde mate van stikstofdepositie veroorzaken op overbelaste Natura 2000-gebieden.

Zaakbegeleider aanvragen

Brabantse veehouders die verwachten aan de voorwaarden van de landelijke beëindigingsregeling voor veehouderijlocaties (Lbv of Lbv-plus) te voldoen maar twijfelen over deelname, kunnen bij het Contactpunt Piekbelasting van de provincie Noord-Brabant kosteloos een verkennend gesprek aanvragen met een van de zaakbegeleiders. 

Aanpak piekbelasting op NPO 1

Martien van Bavel (manager ondersteuningsnetwerk provincie Noord-Brabant) was woensdag 19 juli te gast in de radiotalkshow Spraakmakers op NPO Radio 1 om de (Brabantse) aanpak piekbelasting toe te lichten. Luister het interview terug.

Lees meer op aanpakstikstofbrabant.nl Icoon externe link Lees meer op aanpakstikstofbrabant.nl