Violistje in uiterste concentratie

Talenthubs

Brabant wil een aantrekkelijke regio voor talenten zijn. Dat begint bij de talenten in de dop. De provincie wil Brabantse talenten graag behouden en niet-Brabanders verleiden zich hier te vestigen. Daarom stimuleren we professionele Brabantse kunstinstellingen en het kunstvakonderwijs om samen te kijken hoe deze talenten begeleid kunnen worden. We ondersteunen in dit traject van talentontwikkeling onder andere via TalentHub Brabant.

In de TalentHub krijgen talenten die door de sector zelf worden uitgekozen, ondersteuning op maat via een netwerk van festivals, podia, presentatie-instellingen en andere (culturele) organisaties. Zo kunnen talenten hun artistieke zelf ontwikkelen, krijgen ze binding met hun (toekomstige) publiek en wordt hun werk geïntroduceerd bij professionals, de politiek, fondsen en de media. Een netwerk van organisaties dat een talent wil gaan ondersteunen volgens de TalentHub-werkwijze, kan daarvoor subsidie aanvragen bij de provincie.

Meer weten over de subsidieregeling TalentHub Brabant en de mogelijkheid om deze aan te vragen? Ga naar Hedendaagse cultuur - Talenthub Brabant, subsidie.