’Buiten spelen bij de boerderij - de tentoonstelling ‘jouw Brabant, mijn Brabant, een landschap vol herinneringen’ brengt natuurherinneringen tot leven.  Foto: BHIC- Kapelaan van Hoof.
Foto: buiten spelen bij de boerderij - van de tentoonstelling brengt natuurherinneringen tot leven (BHIC- Kapelaan van Hoof)

Herinneringenwand

Het museum nodigde alle Brabanders uit foto’s en verhalen in te sturen en verwerkte die tot een prachtige herinneringenwand. Daarnaast komen bezoekers van alles te weten over de ‘parels’ van onze provincie zoals vennen en beken, (stuif)zanden en heidegebieden. In café ‘De Witte Geit’ test de barman de kennis over het Brabantse landschap. Varend op een virtueel bootje kunnen bezoeker ontdekken waarom veel plaatsnamen in Noord-Brabant eindigen op ‘donk’ of ‘loo’ en hoe zij hun eigen straat terugvinden op oude kaarten.

Brabants Landschap 85 jaar

In het bijzijn van vertegenwoordigers van provincie, Brabants Landschap en Kempens Landschap en veel andere natuurliefhebbers is de nieuwe zaal op 24 november feestelijk geopend. Voorafgaand vierden de genodigden in het Natuurmuseum het 85 jarig bestaan van Brabants Landschap. Gedeputeerde Johan van den Hout nam hier het eerste exemplaar van de nieuwe natuurgids ’Brabant Buiten’ in ontvangst en commissaris van de koning Wim van de Donk ontving het eerste exemplaar van het boek ’Natuurgebieden in Noord-Brabant’. Een boek over het ontstaan, de ontginning en natuurontwikkeling van de belangrijkste natuurgebieden in Brabant. De tentoonstelling en beide publicaties kwamen mede tot stand met financiële steun van de provincie.

Contact

Natuurherinneringen centraal in Natuurmuseum Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.