Deze samenwerking tussen de provincies is gericht op economische kansen. Van handel van Brabantse bedrijven in China en investeringen van Chinese bedrijven in Brabant. De huidige samenwerking gaat om bedrijvigheid die maatschappelijk effect hebben. Noord-Brabant is vertegenwoordigd op het gebied van life science en medische apparatuur. Brabantse bedrijven helpen in Jiangsu met schone technieken bij het aanpakken van vervuild water, grond en lucht. Brabantse ondernemers proberen nieuwe stalsystemen opzetten in de Chinese regio.

Veel kansen

Op het seminar sprak Nout Wellink, oud-directeur van de Nederlandse Bank, over de ontwikkelingen in China. Wellink is lid van de raad van advies van de Bank of China en sprak onder meer over de vele kansen die hij ziet om ook in de toekomst met China samen te werken. Hij noemde onder meer de onderwerpen voedselveiligheid en het oplossen van problemen als lucht- en watervervuiling.

Cultuur verbindt

Tijdens de viering van het Chinese nieuwjaar krijgt de provincie ieder jaar een culturele show cadeau. Zo’n twintig artiesten komen naar Nederland om de gasten kennis te laten maken met Chinese acrobatiek, dans en muziek.

Contact

Het Jaar van de Haan start in het provinciehuis

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.