Impuls voor volledig Engelstalig beroepsonderwijs

Het Summa College heeft in het schooljaar 2016-2017 een aantal tweetalige mbo-4 opleidingen ontwikkeld en voorbereid. In het schooljaar van 2017-2018 starten 2 opleidingen op het gebied van business en engineering (46 deelnemers). De twee schooljaren daarna gaan nog 4 opleidingen van start. In totaal zullen in 2020 6 internationale opleidingen operationeel zijn.

Nieuw perspectief

In de mbo was tot op heden echter beperkt tweetalig onderwijs mogelijk. De stap naar volledig Engelstalig onderwijs biedt niet alleen nieuw perspectief voor kinderen van kenniswerkers, maar ook voor statushouders en arbeidsmigranten. In eerste instantie ontwikkelt en realiseert het Summa College de opleidingen in Nederland. In de tweede fase zal het college gaan samenwerken met buitenlandse scholen.
 

Impuls voor arbeidsmarkt

De provincie wil zoveel mogelijk Brabanders aan de slag helpen. Onder mensen met een niet-Nederlandse achtergrond is grote behoefte aan meer Engelstalige middelbare beroepsopleidingen die zij kunnen volgen. Tegelijkertijd is er op de arbeidsmarkt een groot tekort aan mbo-personeel. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.