voorbeelden vrijetijdsbesteding

De Vrijetijdseconomie is wereldwijd een sterke groeisector. Er liggen kansen om meer bezoekers van verder weg naar Brabant te trekken, zowel toeristisch als zakelijk.

Meer bezoekers, bestedingen en banen

Meer bezoekers die langer blijven, betekent meer bestedingen en meer banen. Binnen de vrijetijdssector zelf, maar ook in andere sectoren waarvoor de Vrijetijdseconomie als etalage kan dienen. Denk bijvoorbeeld aan cultuur, erfgoed, agrofood, natuur, sport en de maakindustrie. Dit geldt niet alleen voor de bedrijven die rechtstreeks contact hebben met bezoekers, maar ook voor toeleveranciers en exportbedrijven. Daarom investeert de provincie Noord-Brabant in de Vrijetijdseconomie.

VisitBrabant

Om ervoor te zorgen dat deze kansen worden opgepakt, is VisitBrabant opgericht. VisitBrabant is dé marketingorganisatie voor de Brabantse vrijetijdssector. Voor en door ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties, onder andere gefaciliteerd door de provincie.

Gezamenlijke strategie

Onder de vlag van ConnectBrabant speelt VisitBrabant samen met ondernemers, overheden, onderwijs en overige organisaties in Brabant op maat in op de wensen van bezoekers. Hierbij helpt VisitBrabant de Brabantse partners om samen op te trekken en stimuleert hen om aanbod te ontwikkelen vanuit een gezamenlijke strategie. Bijvoorbeeld rondom thema’s waar de verschillende regio’s in Brabant sterk in zijn, zoals techniek, design en agrofood. Of geïnspireerd op jaarthema’s rondom iconen zoals Van Gogh of Jeroen Bosch.

Aanbod beter vindbaar

Daarnaast zorgt VisitBrabant dat bezoekers het Brabantse aanbod beter kunnen vinden. Met een gezamenlijk sterk en overzichtelijk aanbod, de nieuwste ICT toepassingen en een goede marketing trekt VisitBrabant meer binnenlandse en buitenlandse bezoekers naar Brabant.

Lees meer over het provinciale beleid voor de Vrijetijdseconomie of kijk voor informatie over VisitBrabant  op de website www.visitbrabant.nl.

Zie ook

Documenten en bestanden (1)

Open Links Sluit Links

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Contacten (1)

Open Links Sluit Links