Tips voor uw eigen huis


Isolatie, een (hybride) warmtepomp, zonnepanelen. Er zijn tal van mogelijkheden om een steentje bij te dragen aan een energieneutrale samenleving. En vaak leveren de maatregelen ook financieel voordeel én creëren ze meer comfort in huis. Benieuwd hoe u uw huis kunt verduurzamen? De provincie helpt u graag op weg met een overzicht van verschillende verduurzamingscampagnes en partnerinitiatieven.

Downloads

Verbeter je huis

Verbeterjehuis.nl (initiatief van Milieu Centraal) biedt voor de diverse energiemaatregelen die u als particulier kunt nemen. Daarnaast hebben ze een verbetercheck zodat u snel en gemakkelijk kunt zien welke energiemaatregelen passen bij uw situatie, wat ze opbrengen en wat de maatregelen kosten. Met de Energiesubsidiewijzer ontdekt u of u subsidie kunt krijgen voor energiebesparende aanpassingen in uw huis.

Zet ook de knop om

Zetookdeknopom.nl geeft praktische tips voor een duurzamer leven. Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven én uzelf. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. De een laat zijn vloer isoleren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen. Iets doen voor het klimaat doet u op uw manier. 
De campagne is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties (BZK), het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

De Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijkt u naar energiebesparende mogelijkheden? Kom in contact met een huiseigenaar met een duurzame woning en leer van hun ervaringen!

Ervaringen uit eerste hand

Het hele jaar door kunt u via de website huiseigenaren benaderen voor vragen of aanvullende informatie. Bekijk de duurzame huizen bij u in de buurt. U kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of kenmerk. De meer dan 1.700 huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan.


Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.

Brabant Doet Wat

Benieuwd wat de provincie doet rondom duurzaamheid en hoe je hieraan kunt bijdragen?