Buskaartjes en tarieven


De provincie stelt ieder jaar de tarieven en de kaartsoorten voor het openbaar vervoer in Brabant vast. De tarieven voor het reizen met de OV-chipkaart zijn in heel Brabant gelijk.

Als u vaak met de bus gaat, kunt u het beste reizen met de OV-chipkaart. Deze kunt u aanschaffen via ov-chipkaart.nl. In de bus zelf is nog steeds een ritkaartje en dalurendagkaartje te koop. Ook zijn er aantrekkelijke reisproducten verkrijgbaar die het reizen een stuk voordeliger maken. Meer informatie over vervoersbewijzen voor de bus vindt u op bravo.info.

Bravo Tarievencheck

Benieuwd hoe jij zo voordelig mogelijk met de Bravo-bus reist? Ontdek het met de Bravo tarievencheck. Met het beantwoorden van 4 korte vragen, weet je welk vervoerbewijs bij jouw reisgedrag past.

Gratis openbaar vervoer Eindhoven

Inwoners van Eindhoven met een laag inkomen komen in aanmerking voor gratis openbaar vervoer via de Meedoenbijdrage. Of u recht hebt op deze Meedoenbijdrage is afhankelijk van uw inkomen, leeftijd en gezinssituatie. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Eindhoven.

Geef uw mening over de bus

Reist u regelmatig met de bus, dan kunt u zich (gratis) inschrijven voor het online OV Reizigerspanel Brabant. Hiermee levert u een belangrijke bijdrage aan beter openbaar vervoer in uw regio. U ontvangt vier tot zes keer per jaar een vragenlijst. Neemt u deel aan het panel dan kunt u sparen voor cadeaubonnen of voor een goed doel. Inschrijven kan via ovpanel-brabant.nl/.


Vragen?

Wij helpen u graag verder!