Bezoek het provinciehuis


Het provinciehuis is een fascinerend gebouw aan de rand van 's-Hertogenbosch. Het werd geopend in 1971 en is in architectonisch opzicht een duidelijk kind van zijn tijd. In het gebouw bevinden zich diverse boeiende kunstwerken, variërend van beeldhouwwerken tot wandkleden.

Rij via de A2 naar ’s-Hertogenbosch en je kunt ‘m niet missen. De 103,5 meter hoge toren, het markante provinciehuis van Noord-Brabant. Het gebouw werd in 1971 officieel geopend door Koningin Juliana en is in architectonisch opzicht een duidelijk kind van zijn tijd. In het provinciehuis bevinden zich een groot aantal kunstwerken, variërend van beeldhouwwerken tot wandkleden.

Wilt u het provinciehuis ook eens van de binnenkant bekijken? Dat kan! We organiseren regelmatig rondleidingen voor groepen van 10 tot max. 45 personen. Het is ook mogelijk om een individuele rondleiding te krijgen.

Een vvv-gids begeleidt alle rondleidingen. Na een kopje koffie of thee bij binnenkomst geeft deze gids bij alle ‘highlights’ een uitgebreide toelichting. De rondleiding gaat over de kunst en architectuur, u krijgt een kijkje in de (atoom)bunker, Statenzaal, Bois le Duc- zaal en tot slot kunt u genieten van het spectaculaire uitzicht op de 23ste verdieping waar u bij helder weer kilometers ver kunt kijken.

Rondleiding voor groepen (minimaal 10 personen en maximaal 45 personen)

Deze vinden plaats van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur of 14:00 en 17:00 uur. Rondleidingen voor groepen kunnen zijn maximaal 3 maanden en minimaal 1 maand van tevoren aan te vragen. De rondleiding duurt 1,5 uur en is gratis.

Individuele rondleidingen 2024

Individuele rondleidingen zijn mogelijk op de volgende data:

  • Woensdag 12 juni
  • Dinsdag 16 juli

Een individuele rondleiding dient minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden van tevoren aangevraagd te worden. Doorgang van de rondleiding is altijd afhankelijk van de beschikbaarheid van een gids. De rondleiding duurt 1,5 uur en is gratis.

Individuele rondleidingen als Gast van de Staten

Tijdens PS-dagen kent de provincie het programma: Gasten van de Staten.

De PS-dagen waarop u in 2024 welkom bent zijn:

  • vrijdag 28 juni
  • vrijdag 13 september
  • vrijdag 18 oktober
  • vrijdag 1 november
  • vrijdag 8 november

Naast een bezoek aan de vergadering, krijgt u een presentatie van een lid van de Provinciale Staten, een rondleiding en een lunch aangeboden.

Kunt u niet wachten ? Bekijk alvast onze kunstcollectie.

Vragen over rondleidingen in het provinciehuis

Het is mogelijk dat de te bezoeken ruimte op het laatste moment niet beschikbaar is.


Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.

Virtuele tour provinciehuis

Beleef het provinciehuis virtueel en kijk rond in de hal, de Statenzaal en de 23e verdieping.

Kunstcollectie provinciehuis

Kunst met een grote K. Selectie van kunstwerken in en om het provinciehuis.