U kunt uw factuur niet meer per post of per mail (in pdf-formaat) versturen. Om een factuur in behandeling te kunnen nemen moet uw factuur voldoen aan de factuurvoorschriften van de provincie Noord-Brabant. In deze factuurvoorschriften staat opgenomen dat de provincie alleen nog maar e-facturen via het e-facturatie netwerk van Peppol accepteert.

Wat is een e-factuur?

Een e-factuur is een elektronisch document in een gestructureerd formaat (zoals UBL) dat zonder extra handelingen, zoals scannen en primaire controle, volledig automatisch in de boekhoudsoftware ingelezen en geboekt kan worden. Een e-factuur is dus niet hetzelfde als een factuur in pdf formaat. Meer informatie: econnect.eu/nl/e-factuur

Veilige verzending

Wij hechten er waarde aan dat het document op een betrouwbare wijze in onze systemen terecht komt, zodat wij niet hoeven te twijfelen over de authenticiteit van het document en wij dus ook geen last hebben van spookfacturen. Hierdoor kunnen we nog efficiënter de factuur verwerken. Daarom zijn wij bereikbaar in het beveiligde e-facturatienetwerk van Peppol. Dit is een netwerk van Europese e-facturatieproviders en financiële softwareleveranciers, geïnitieerd door de Nederlandse overheid. Meer informatie: econnect.eu/nl/simplerinvoicing    

Gemakkelijk starten

Wij vragen uw aandacht voor de volgende vragen, zodat we de beste verbinding kunnen leggen.

Vraag 1: Kunt u al e-facturen versturen via Peppol?

Dat is perfect, pas alstublieft onze ontvangstvoorkeuren voor nieuwe facturen aan. Indien uw software er om vraagt: wij zijn bereikbaar op NL:OINO:00000001009261606000.

Vraag 2: Maakt u gebruik van standaard financiële software?

Heel veel financiële software hebben veilig elektronisch factureren al standaard ingebouwd. Kijk op econnect.eu/nl/producten/software-integraties en controleer of uw pakket hier tussen staat, of vraag uw softwareleverancier. U kunt dan in een paar stappen elektronisch factureren.

Vraag 3: Wilt u gebruik maken van gratis online factureren?

Onze provider eVerbinding biedt een gratis online e-facturatietool aan voor het eenvoudig verzenden van e-facturen. Hiervoor kunt u zich online aanmelden op platform.everbinding.nl.

Bij het aanmelden dient u eenmalig € 0,01 te betalen door middel van iDEAL, waarmee de aanmeldende persoon wordt geïdentificeerd als rechtmatig persoon om te mogen handelen namens de organisatie.

Meer informatie eVerbinding

Zie onderstaande quicksheet voor meer specifieke informatie over het indienen van een e-factuur. Of bekijk de instructievideo's:

Kunt u nog steeds geen e-factuur naar de provincie Noord-Brabant sturen? Neem dan contact op via support.everbinding.nl/contact.

Zie ook

  • Functie
    Download onderstaande quicksheet voor meer specieke informatie over het indienen van een e-factuur. Kunt u nog steeds geen e-factuur naar de provincie Noord-Brabant sturen? Neem dan contact op met eVerbinding via https://support.everbinding.nl/contact/.