Intelligente verkeerslichten

Foto: nieuwe situatie Wilhelminastraat.

Waarom dit project?

De rotondes werken op dit moment goed. De komende jaren zal het verkeer alleen maar toenemen. Bij meer verkeer lopen de rotondes vol, waardoor het verkeer vastloopt. Een kruising met verkeerslichten is dan beter voor de doorstroming en bovendien ook veiliger. 

Wat gaan we doen? En wanneer?

Het opnieuw inrichten van dit deel van de N264 bestaat uit een aantal onderdelen.

In 2023 is de tunnel Nieuwstraat hersteld. Bovendien is Nieuwstraat omgebouwd tot een zogenaamde fietsstraat: een straat waar fietsers voorrang hebben op auto’s. Deze werkzaamheden zijn inmiddels bijna afgerond.

In 2023 gaan we ook aan de slag met het traject A50 – Karrevracht:

  • we bouwen de rotondes bij de Wilhelminastraat en de Karrevracht om tot kruispunten met ‘slimme’ verkeerslichten (zogenaamde i-VRI’s).
  • op de wegdelen tussen de nieuwe kruispunten komt asfalt dat het verkeersgeluid vermindert.

In 2024 gaan we aan de slag vanaf de Karrevracht tot de Industrielaan:

  • we bouwen de rotonde Velmolenweg om tot een kruispunt met slimme verkeerslichten.
  • op de wegdelen tussen de nieuwe kruispunten komt stil asfalt.

Actuele info over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen vindt u in de gratis ‘Bouwapp’ van aannemer BAM (Beschikbaar voor Apple/IOS of in de Google Playstore voor Android). 
Een overzicht van werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen vindt u ook in de folder Werkzaamheden en omleidingen N264 Uden (pdf).

U kunt ook live meekijken met de werkzaamheden aan de rotonde van de Wilhelminastraat via deze webcam.

Meer informatie

  • Onderaan deze pagina kun u bij ‘Documenten en bestanden’ de plannen en tekeningen vinden van hoe de weg er volgens het Voorlopig Ontwerp uit komt te zien.
  • Wilt u op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken meld u dan aan voor de nieuwsbrief U kunt ook de laatst verzonden nieuwsbrieven teruglezen in ons nieuwsbrieven archief.
  • Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het onderhoud? Neem dan contact op met omgevingsmanager Maartje van Moll via onderstaande contactgegevens.

Contact

N264 Uden

M. (Maartje) van Moll
Omgevingsmanager N264 Uden

Zie ook