Deze video gaat over De kracht van Brabant: je zwemplek gecheckt

Dat regelt de provincie allemaal voor je. Want met het blote oog kan je niet zien of water veilig is om in te zwemmen. Water dat er op het eerste gezicht kraakhelder en schoon uitziet kan soms vol zitten met bacteriën of blauwalg bijvoorbeeld. Troebel of ‘vies’-ogend water kan zomaar perfect zijn om in te zwemmen.

Maar dat kan jij dus niet zien. En dat hoeft ook niet. Want de provincie controleert het voor jou. Het enige wat jij nog hoeft te doen is checken of je zwemplek gecontroleerd en veilig is op zwemwater.nl.

Aan alle zwemplassen worden hoge eisen gesteld op het gebied van hygiëne en veiligheid. Dan gaat het om een goede waterkwaliteit maar ook of bijvoorbeeld de bodem wel veilig is en of er geen afval ligt. De provincie wijst elk jaar de zwemplassen aan die gecheckt worden en controleert regelmatig of ze aan de eisen voldoen. De aangewezen locaties kan je altijd terug vinden op zwemwater.nl of herken je aan de blauwe informatieborden bij de plassen. Is er iets aan de hand met het zwemwater? Dan is dat altijd hier te zien. Zo kan jij onbezorgd kan genieten van waterpret. Dat is de kracht van Brabant. 

Geef je zwemlocatie door

Alle zwemplekken die regelmatig gecheckt worden, zijn te vinden op de landelijke website zwemwater.nl Staat jouw favoriete zwemplek hier niet bij? Dan wordt deze plek dus (nog) niet door ons gecheckt. Laat ons weten waar in Brabant deze plas is via de zwemwatertelefoon: (073) 680 8058.