De (jeugd)wethouder van de gemeente Oss, ondernemers, gedeputeerde Hagar Roijackers provincie Noord-Brabant en basisschoolleerlingen plantten de eerste bomen van het groene initiatief in Berghem. Wat dit project zo uniek maakt, is de hechte samenwerking tussen diverse partijen binnen de Osse gemeenschap.

Waarom is dit zo belangrijk?

Wethouder Dolf Warris benadrukt het belang van dit initiatief: "Bosaanplanting heeft talloze voordelen: het helpt CO2 vast te leggen, draagt bij aan het tegengaan van klimaatverandering, koelt onze omgeving af en houdt water vast in de bodem. Bovendien verrijkt het onze stedelijke omgeving en verhoogt het de waarde van stad en dorp."

Betrekken jeugd

Opvallend is dat het onderwijs actief wordt betrokken bij dit project. Scholieren worden bewust gemaakt van de noodzaak om bos aan te leggen en bestaand bos te behouden. Zij worden gezien als ambassadeurs van de toekomst en symboliseren het toekomstige eigenaarschap. De boodschap is duidelijk: bomen plant je voor de komende generaties.

Lokale klimaatacties

De Spaander Straatsche Akkers is de trotse eerste locatie waar het nieuwe bos wordt aangeplant. Het streven is om tussen 2024 en 2026 in totaal 20 hectare bos te creëren, wat neerkomt op het indrukwekkende totaal van 80.000 bomen! Een lokale klimaatactie waar iedereen bij betrokken is.
Meer weten over dit inspirerende project? Bezoek de website bosvanoss.nl

Contact Brabantse bomen

Een boom of bos plant je voor de komende generaties!