En dat is gelukt! Agroforestry Netwerk Brabant en de Gebiedsonderneming Duinboeren & Maatschappij is samen met 25 agrarische bedrijven hiermee aan de slag gegaan.

Oprichter van Agroforestry Netwerk Brabant Piet Rombouts vertelt: “Wij zijn van mening dat agroforestry op een heleboel maatschappelijke vlakken kan bijdragen aan de problematiek die er speelt, zoals de opwarming van de aarde, goed bodem- en waterbeheer, CO2 opslag, produceren van lokaal voedsel, het aantrekkelijk houden van het landschap en een goed verdienmodel op de lange(re) termijn.”

Inspiratie

Om agrariërs te inspireren en motiveren hebben ze de afgelopen twee jaar inhoudelijke studiebijeenkomsten en veldexcursies georganiseerd.

Dankzij het project zijn ruim 40 ondernemers ondersteund bij het uitwerken van hun ideeën en wensen en hebben ze stappen gezet in hun denkproces.

Eerste resultaten

De eerste deelnemers hebben hun agroforestry-plannen reeds uitgevoerd, waarmee al zo’n 10 hectare agroforestry is gerealiseerd. De overige deelnemers gaan in het najaar van 2023 aan de slag om hun project te realiseren.

Meer lezen?

Lees het hele artikel op de website van het Van Gogh nationaal park: https://www.vangoghnationalpark.com/nl/homepage/nieuws/agroforesty-succesvol-in-van-gogh-nationaal-park

Ook interesse om ook met agroforestry aan de slag te gaan? Neem dan een kijkje op de website: https://www.agroforestrybrabant.nl/


Contact Brabantse bomen

Agroforesty succesvol in Van Gogh Nationaal Park