De reizende mini-markt was in 2022 op 9 plekken in Brabant te vinden. De provincie ging naar inwoners toe. Van een zomerbraderie tot een groei- en bloeimarkt en een klimaatfestival. Op de mini-markt konden Brabanders ontdekken hoe duurzaam zij al bezig zijn, een van de groene challenges aangaan, ideeën delen op de Durf & Turf-wand of in gesprek gaan met energie-experts voor persoonlijk advies. 

Locaties waar de reizende mini-markt stond 

We gingen in gesprek met bezoekers in Tilburg, Oosterhout, Den Bosch, Budel, Eindhoven, Waalwijk, Oss en Breda. Daarnaast stond de mini-markt op de Dutch Design Week in Eindhoven. We voerden ruim 500 interessante gesprekken over de energietransitie. Wat bleek: ruim 75% van de ondervraagden is bezorgd over klimaatverandering en iets meer dan 50% wekt al een deel van hun eigen energie op.  
De uitgebreide resultaten inclusief video- en fotomateriaal lees en bekijk je in deze digitale terugblik.

Vervolg in 2023

De campagne heeft enorm veel inzichten gegeven over het sentiment rondom de energietransitie. En werd erg gewaardeerd door gemeenten en bezoekers. Daarom krijgt de campagne in 2023 een vervolg. De details daarvan moeten nog ingevuld worden. Maar ken jij een locatie of evenement waar we zeker aanwezig moeten zijn? Of wil je verder praten over deze campagne? Neem dan contact op via teamduurzaamheid@brabant.nl