Lichtprojectie provinciehuis


De provincie projecteert lichtontwerpen op het provinciehuis, waarmee de rijke geschiedenis van de lichtindustrie in Brabant een nieuw gezicht krijgt. Daarmee is de provincietoren een baken in de regio.

Downloads

Tijden en locaties

Iedere avond tussen 19.00 en 24.00 uur zorgen 18 laserbeamers voor de lichtprojectie. In het zomerseizoen vindt de projectie na zonsondergang tot 24.00 uur plaats. De projectie is goed zichtbaar vanaf de snelweg A2. Wilt u de projectie van dichtbij bekijken? De projectie is goed zichtbaar vanaf Bedrijventerrein Pettelaarpark, bijvoorbeeld bij het Mövenpick Hotel, Pettelaarpark 59.

Lichtprojectie 'Shades'

Vanwege het 50-jarig bestaan van het 103,5 meter hoge provinciehuis hebben kunstenaars Noralie en Albert van Abbe een nieuwe lichtprojectie gemaakt: 'Shades'. Shades toont de beleving van tijd in een spel van licht en schaduw en de verandering. Met de geluiden van de lift waarin politici, bestuurders en medewerkers zich dagelijks kort verplaatsen. Het gebruikt de brutalistische kenmerken van de door architect Huig Maaskant ontworpen toren uit 1971 en tovert de verticale en horizontale lijnen in het gebouw om tot zonnewijzer.

Andere lichtprojecties

Op andere momenten toont de lichtprojectie een wapperende Brabantse vlag of laat de projectie werk zien van de provincie.

Eerder maakte de Brabantse kunstenaar en ontwerper Maarten Baas een ontwerp dat inhaakte op het herdenkingsjaar ‘Jheronimus Bosch 500’.

Daarvoor koos Baas voor de projectie van een klok zo groot als een gebouw van 12 verdiepingen (45 x 40 meter), waarop een menselijk figuur de wijzers van de klok verzette.


Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.