Op die manier helpt de verhuizing bij de transitie naar busvervoer zonder uitstoot.
De provincie neemt het genoemde perceel over van de gemeente Roosendaal en zorgt voor een geschikte stroomaansluiting. Met die deal is in totaal 1,55 miljoen euro gemoeid. De koopovereenkomst tussen gemeente en provincie wordt binnenkort gesloten.

De verdere invulling van het terrein, zoals bestrating, hekwerk en een wasstraat, wordt door vervoerder Arriva aangelegd. Onlangs werd namelijk bekend dat die partij ook na 2025 de concessiehouder in West-Brabant blijft. Arriva huurt de remise straks van de provincie. De nieuwe locatie wordt in gebruik genomen in de zomer van 2025.

Voorop in Nederland

Rond datzelfde moment staat ook de opening van de nieuwe busremise in Breda gepland, die momenteel in aanbouw is. Deze twee remises in West-Brabant zijn dan helemaal bij de tijd en beschikken over de allernieuwste laadinfrastructuur. De regio loopt dan voorop in Nederland op het gebied van busvervoer zonder uitstoot.

"Dat is iets om trots op te zijn”, zegt gedeputeerde mobiliteit Stijn Smeulders. "Goed openbaar vervoer is ontzettend belangrijk voor onze provincie. Zeker in een tijd waarin de files toenemen en de bereikbaarheid van onze steden en dorpen onder druk staat. Met deze investering zorgen we voor een groene, duurzame toekomst voor het ov in West-Brabant. We zijn blij dat we met de gemeente tot deze deal kunnen komen.”

Contact

Provincie bouwt verder aan duurzaam busvervoer met nieuwe remise in Roosendaal