Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben van het college van burgemeester
en wethouders van de gemeente 's-Hertogenbosch een aanvraag om een wijziging en verlenging van een reeds eerder afgegeven vergunning d.d. 23 oktober 2002 zaaknummer 857859, gewijzigd op 20 december 2004 met zaaknummer 1052673, gewijzigd op 13 maart 2006 met zaaknummer 1165214, gewijzigd op 25 februari 2008 met zaaknummer 1378905, laatst gewijzigd op 6 september 2011 met zaaknummer C2036502 en vergunningnummer 27899820, ingevolge de Ontgrondingenwet ontvangen.
De aanvraag heeft betrekking op het project De Watertuinen te Rosmalen (gemeente 's Hertogenbosch).

De besluitvorming op deze aanvraag is door het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant gemandateerd aan de directeur van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant.

De directeur van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant maakt namens Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bekend dat zij op grond van de Ontgrondingenwet de vergunning voor de aanvraag voor wijziging en verlenging verlenen.

Wat houdt het project in?
Binnen het plangebied De Groote Wielen wordt de wijk De Watertuinen gerealiseerd. Tijdens de aanleg van Groote Wielen is eerst de centrale plas aangelegd om zand te winnen voor de maaiveldverhogingen voor de realisatie van de woonwijk. Vervolgens is rondom de centrale plas de nieuwbouwwijk De Groote Wielen aangelegd. In 2002 is de gemeente gestart met de ontwikkeling van de wijk De Watertuinen waarbij het de bedoeling was om drijvende woningen en een appartementencomplex te realiseren. Voor deze drijvende woningen is een ontgrondingsvergunning aangevraagd en verleend. In 2002 was er nog geen zicht op de ontwikkeling van de markt voor de drijvende woningen en het appartementencomplex . Door veranderde inzichten (geen markt voor drijvende woningen) wordt het gebied De watertuinen anders ingericht.
Het verzoek om wijziging betreft hier het volgende:
? de huidige vergunning te verlengen tot 1 januari 2022;
? inrichting van het gebied volgens de tekening Groote Wielen, ontgronding centrale plas, aanpassing t.h.v. Watertuinen d.d. 2016/03/02 getekend door het ingenieursbureau van de gemeente 's-Hertogenbosch .
De overige voorschriften, blijven onverminderd en ongewijzigd van kracht.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?
De beschikking en de bijbehorende stukken liggen op 13 maart 2021 ter inzage bij de gemeente 's-Hertogenbosch. Voor locatie, dagen en tijdstippen waarop u de stukken in kunt zien, verwijzen wij naar de website van de gemeente.

Het is ook mogelijk om de stukken in te zien bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Wal 28 in Eindhoven. U kunt daarover contact opnemen met de heer F. Leenheers, telefoonnummer (088) 3690 369. Vanaf het moment dat de stukken ter inzage liggen, kunt u de beschikking inzien via www.brabant.nl/loket/verleende-vergunningen .

Wanneer, door wie en hoe kan bezwaar worden ingesteld?
Als u, als belanghebbende, het niet eens bent met dit besluit kunt u een bezwaar indienen. Dit kan tot en met 21 april 2021.

In het bezwaarschrift moet u het volgende opnemen: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden(en) van uw bezwaar. U moet het bezwaarschrift ook ondertekenen. Het bezwaarschrift kunt u richten aan:

het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant
Secretariaat van de hoor- en adviescommissie
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch

Wij vragen u om op de linkerbovenhoek van de envelop het woord bezwaarschrift te vermelden.

Voor meer informatie over de behandeling van bezwaarschriften verwijzen wij u naar www.brabant.nl/bezwaar. Het secretariaat van de hoor- en adviescommissie is bereikbaar op telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 16.

Voorlopige voorziening:
Bovenstaand besluit treedt in werking ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Het is daarom mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een zogenaamde voorlopige voorziening te vragen. Deze kunt u richten aan:

de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State
Postbus 20019
2500 EA Den Haag

Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het uitstellen van een besluit om de ingediende bezwaren mee te kunnen nemen. Voorwaarde is dat er sprake moet zijn van een spoedeisend belang. Er zijn kosten verbonden aan het vragen van een voorlopige voorziening (griffierecht).

De verleende vergunning treedt in werking de dag na afloop van de bezwaartermijn. Indien gedurende deze periode door belanghebbenden bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de vergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Aan deze procedure is het kenmerk HZ_ONG-2017-4578 gekoppeld. Wij vragen u bij correspondentie dit kenmerk te vermelden.


Eindhoven, maart 2021.


Geldig in de volgende locatie(s)

  • 's-Hertogenbosch