Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben van de Stichting Biesboschmuseum te Werkendam een aanvraag om een wijziging van de vergunning ingevolge de Ontgrondingenwet ontvangen in de gemeente Werkendam. De aanvraag heeft betrekking op het project aanleg kreken Biesboschmuseum, op de percelen kadastraal bekend, gemeente Werkendam, sectie AB, nummers 723 (gedeeltelijk) en 724 (gedeeltelijk).

De besluitvorming op dit verzoek is door het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant gemandateerd aan de directeur van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant.

De directeur van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant maakt namens Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bekend dat de aangevraagde wijziging van de vergunning is verleend.

Wat houdt het project in?
Het wijzigingsverzoek van vergunninghouder behelst de splitsing van ontgrondingsvergunning van de Noordwaard waarbij alle relevante onderdelen die betrekking hebben op de aanleg van de kreken voor het Biesboschmuseum, om een nieuwe ontgrondingsvergunning te verlenen.
Het betreft hier het verzoek om splitsing van de vergunning d.d. 22 juli 2010 met nummer 1708380 laatstelijk gewijzigd op 15 juli 2014 onder zaaknummer HZ_ONG-2014-249.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?
De beschikking en de bijbehorende stukken liggen vanaf 21 maart 2016 voor een periode van 6 weken ter inzage bij de gemeente Werkendam. Voor locatie, dagen en tijdstippen waarop u de stukken in kunt zien, verwijzen wij naar de website van de gemeente.

Het is ook mogelijk om de stukken in te zien bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Wal 28 in Eindhoven. U kunt daarvoor contact opnemen met deze Dienst, telefoonnummer (088) 369 03 69.

Wanneer, door wie en hoe kan bezwaar worden ingesteld?
Als u, als belanghebbende, het niet eens bent met dit besluit kunt u een bezwaar indienen. Dit kan tot en met 29 april 2016

In het bezwaarschrift moet u het volgende opnemen: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden(en) van uw bezwaar. U moet het bezwaarschrift ook ondertekenen. Het bezwaarschrift kunt u richten aan:

het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant
Secretariaat van de hoor- en adviescommissie
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch

Wij vragen u om op de linkerbovenhoek van de envelop het woord "bezwaarschrift" te vermelden.

Voor meer informatie over de behandeling van bezwaarschriften verwijzen wij u naar www.brabant.nl/bezwaar. Het secretariaat van de hoor- en adviescommissie is bereikbaar op telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 16.

Voorlopige voorziening:
Bovenstaand besluit treedt in werking ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Het is daarom mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een zogenaamde 'voorlopige voorziening' te vragen. Deze kunt u richten aan:

de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State
Postbus 20019
2500 EA Den Haag

Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het uitstellen van een besluit om de ingediende bezwaren mee te kunnen nemen. Voorwaarde is dat er sprake moet zijn van een spoedeisend belang. Er zijn kosten verbonden aan het vragen van een voorlopige voorziening (griffierecht).

De verleende vergunning treedt in werking de dag na afloop van de bezwaartermijn. Indien gedurende deze periode door belanghebbenden bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de vergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Aan deze procedure is het kenmerk HZ_ONG-2016-172 gekoppeld. Wij vragen u bij correspondentie dit kenmerk te vermelden.


Eindhoven, maart 2016.


Geldig in de volgende locatie(s)

  • Werkendam