Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Someren een melding ontvangen op grond van de Verordening Ontgrondingen provincie Noord-Brabant 2008. Het gaat daarbij om het ontgrondingsproject 'EVZ De Hutten/Diepenhoek' in de gemeente Someren, gelegen op de percelen kadastraal bekend gemeente Someren, sectie G, nummers 1931, 3304, 3763, 3772, 3780, 3962, 4057, 4063, 4064, 4067, 4759, 5036, 5304 en 5305.

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft de behandeling van deze melding gemandateerd aan de directeur van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant in Eindhoven.

De directeur van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant maakt namens Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bekend dat de melding bij besluit van 21 juli 2015 is geaccepteerd. Door deze acceptatie is het project vrijgesteld van de vergunningplicht op grond van de Ontgrondingenwet.

Wat houdt het project in?
Het project betreft de realisatie van een Ecologische Verbindingszone (EVZ) in het gebied De Hutten/Diepenhoek ten zuidwesten van Someren Heide.
De inrichtingsmaatregelen bestaan onder andere uit het creëren van bloemrijk grasland, aanplanten van struweel, het verwijderen van de bestaande bouwvoor (verschraling), het graven van greppels (ca 50 cm diep) en het graven van enkele poelen. Hiervoor worden onder andere ontgrondings- en inrichtingswerkzaamheden uitgevoerd.

De totale oppervlakte van het plangebied waarbinnen de ontgrondings- en inrichtingswerkzaamheden plaatsvinden, bedraagt ruim 6 ha, waarvan ruim 3 ha wordt ontgraven. De maximale ontgrondingsdiepte is 1,20 meter beneden het huidig maaiveld (ter plaatse van de poelen). Er wordt circa 14.000 m³ grond ontgraven die geheel binnen het plangebied worden verwerkt.

Wanneer, door wie en hoe kan bezwaar worden ingesteld?
Indien u, als belanghebbende, het niet eens bent met dit besluit kunt u een bezwaar indienen. Dit kan tot en met 2 september 2015.

In het bezwaarschrift moet u het volgende opnemen: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden(en) van uw bezwaar. U moet het bezwaarschrift ook ondertekenen. Het bezwaarschrift kunt u richten aan:

het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant
Secretariaat van de hoor- en adviescommissie
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch

Wij vragen u om op de linkerbovenhoek van de envelop het woord "bezwaarschrift" te vermelden.

Voor meer informatie over de behandeling van bezwaarschriften verwijzen wij u naar www.brabant.nl/bezwaar. Het secretariaat van de hoor- en adviescommissie is bereikbaar op telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 16.


Voorlopige voorziening:
Bovenstaand acceptatiebesluit treedt in werking ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Het is daarom mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een zogenaamde 'voorlopige voorziening' te vragen. Deze kunt u richten aan:

de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht
postbus 90125
5200 MA 's Hertogenbosch.

Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het uitstellen van een besluit om de ingediende bezwaren mee te kunnen nemen. Voorwaarde is dat er sprake moet zijn van een spoedeisend belang. Er zijn kosten verbonden aan het vragen van een voorlopige voorziening (griffierecht).

Het acceptatiebesluit treedt in werking de dag na afloop van de bezwaartermijn. Als gedurende deze termijn bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het inzien van het besluit met bijbehorende stukken of inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, telefoon 088-3690 369.

Aan deze procedure is het kenmerk MLD_ONG-2015-2729 gekoppeld. Wij vragen u bij correspondentie dit kenmerk te vermelden.


Eindhoven, juli 2015.


Geldig in de volgende locatie(s)

  • Someren