Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland een aanvraag om een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet ontvangen in de gemeente 's Hertogenbosch. De aanvraag heeft betrekking op de ontgronding Empelse Waard, Blauwe Sluis en Henriëttewaard/Crèvecoeur, op de percelen kadastraal bekend, gemeente 's-Hertogenbosch, Empelse Waard, sectie T, diverse percelen, Blauwe Sluis, sectie U, diverse percelen en Henriëttewaard/Crèvecoeur, sectie R diverse percelen.

De behandeling van deze aanvraag is door het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant gemandateerd aan de directeur van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant.

De directeur van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant maakt namens Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bekend dat zij voornemens zijn de aangevraagde vergunning te verlenen.

Wat houdt het project in?
De aanvraag betreft de ontwikkeling van drie uiterwaarden die moeten bijdragen aan de Kader Richtlijn Water (KRW) van de Benedenmaas. Rijkswaterstaat heeft als beheerder de opgave om de KRW-doelen in het waterlichaam Benedenmaas te realiseren. Het betreft hier de volgende 3 deellocaties, waarvoor de volgende doelen zijn gesteld:
• Empelse Waard te 's-Hertogenbosch: de KRW-opgave voor de herinrichting van de Empelse Waard betreft het revitaliseren van de oude rivierloop tot nevengeul. Daarnaast is het doel het verbeteren van de ontwikkelingskansen voor waterplanten, aquatische macrofauna en vis.
• Blauwe Sluis te 's-Hertogenbosch: de KRW-doelen voor de herinrichting van de Blauwe Sluis betreffen de aanleg van duurzaam functionerende rivieroevers en met de Maas verbonden nevenwateren. Daarnaast dient de doorstroombaarheid bij hoogwater gegarandeerd te worden.
• Henriëttewaard/Crèvecoeur te 's-Hertogenbosch: het project moet een bijdrage leveren aan de ecologische hoofdstructuur (EHS) en er moet nieuw leefgebied voor aquatische flora en fauna gecreëerd worden.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?
De ontwerpbeschikking en de aanvraag met de bijbehorende stukken liggen vanaf 22 oktober 2014 tot en met 3 december 2014 ter inzage bij de gemeente 's-Hertogenbosch. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u de stukken in kunt zien, verwijzen wij naar de website van de gemeente.

Het is ook mogelijk om de stukken in te zien bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Keizer Karel V Singel 8 in Eindhoven. U kunt daarvoor contact opnemen met de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, telefoon (088) 369 03 69.

Hoe kunnen zienswijzen worden ingediend?
Iedereen kan tot en met 3 december 2014 over de ontwerpbeschikking schriftelijk of mondeling zienswijzen inbrengen bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant. Degene die schriftelijke zienswijzen inbrengt, kan verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Het verzoek daartoe moet dan schriftelijk en tegelijkertijd met de zienswijzen bij ons worden ingediend. Voor het mondeling inbrengen van zienswijzen bestaat binnen deze periode de mogelijkheid tot het houden van een hoorzitting. Een verzoek daartoe moet binnen drie weken na begindatum ter inzage legging bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant worden ingediend.

Belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht, kunnen later beroep instellen tegen de definitieve beschikking.

Aan deze procedure is het kenmerk HZ_ONG-2014-254 gekoppeld. Wij vragen u bij correspondentie, die u richt aan de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Postbus 8035, 5601 KA, EINDHOVEN, dit kenmerk te vermelden.


Eindhoven, oktober 2014.


Geldig in de volgende locatie(s)

  • 's-Hertogenbosch