Bij de Omgevingsdienst Zuid-Oost Brabant is op 20 mei 2019 door Sweco Nederland B.V. namens de Provincie Noord-Brabant te 's-Hertogenbosch een melding ingediend ingevolge van artikel 28, lid 1 Wbb, met het voornemen de bodem te saneren op de locatie Sluisstraat 35 en omgeving Geldrop te Geldrop-Mierlo, NB078100046.

De Omgevingsdienst Zuid-Oost Brabant is door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant gemandateerd voor het afhandelen van deze procedure.

In de beschikking is door Gedeputeerde Staten vastgesteld:
1. Er is sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging in de grond en het grondwater op basis van artikel 29 Wet bodembescherming.
2. De sanering van de verontreiniging is spoedeisend zoals bedoeld in artikel 37 Wet bodembescherming.
3. Met het saneringsplan wordt, overeenkomstig artikel 39 Wet bodembescherming, ingestemd.
4. Binnen twee jaar na inwerkingtreding van deze beschikking moet met de sanering worden begonnen.
5. Gebruiksbeperkingen zijn van toepassing.
6. Er zijn voorschriften aan de sanering verbonden.
7. Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant zijn verantwoordelijk voor deze bodemverontreiniging en de uitvoering van de sanerende maatregelen.
8. Onze beschikking met nummer 812473 van 4 februari 2002 wordt ingetrokken.
9. Onze instemming met het saneringsplan uit 2010 in onze beschikking met nummer 2882164 van 6 februari 2012 wordt vervangen door onze instemming met het saneringsplan uit 2019 in onderhavige beschikking.

De beschikking en bijbehorende stukken liggen vanaf 04 november 2019 gedurende zes weken ter inzage in de gemeente Geldrop-Mierlo en bij Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Wal 28 te Eindhoven.

Ten aanzien van de beschikking kan binnen zes weken na de dag waarop de beschikking bekend is gemaakt beroep worden ingesteld door:
- belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht over de ontwerp-beschikking;
- belanghebbenden die het oneens zijn met de wijzigingen die in de beschikking ten opzichte van de ontwerp-beschikking zijn aangebracht;
- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht over de ontwerp-beschikking.

Het beroepschrift moet worden gericht en gezonden aan:
Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State,
Postbus 20019
2500 EA 's-Gravenhage.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten
- naam en adres van de indiener;
- de dagtekening;
- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
- de gronden van het bezwaar.

Bovenstaand besluit treedt in werking ook al wordt een beroepschrift ingediend. Het is daarom mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een beroepschrift een zogenaamde 'voorlopige voorziening' te vragen. Deze kunt u richten aan:

Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State
Postbus 20019
2500 EA 's-Gravenhage.

Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende een bepaalde periode. Voorwaarde om een voorlopige voorziening aan te vragen is dat er sprake moet zijn van een spoedeisend belang.
Er zijn kosten verbonden aan het vragen van een voorlopige voorziening (griffierecht).


Eindhoven, oktober 2019.


Geldig in de volgende locatie(s)

  • Geldrop-Mierlo