Deze video gaat over Jongerentop 2023

Derde jongerentop

In Podium Bloos in Breda nam presentatrice Eline Kouwenberg de gasten mee door het programma. Ze vroeg gedeputeerde Marc Oudenhoven naar zijn verwachting van de avond. Hij gaf aan dat hij de ideeën van jongeren graag wil gebruiken om jongerenparticipatie te versterken.

Workshops

Tijdens de workshops gingen de jongeren in groepen aan het werk met de thema's circulaire economie, veiligheid & georganiseerde criminaliteit, werkgeluk en een levendig Brabant. Hun adviezen presenteerden ze aan elkaar, de aanwezige gedeputeerden en ambtenaren. Aan het eind van de avond werden al concrete afspraken geprikt om het gesprek voort te zetten! Jasja Renne, sneldichter, maakte een mooie wrap up, met dank aan een van de deelnemers: “Waar een wil is, is een weg. Maar waar geen weg is, is een wil om een weg te maken."

En nu?

Alle ideeën en adviezen vanuit de workshops worden verzameld. De provincie beoordeelt ze op uitvoerbaarheid en soms worden ze verder uitgewerkt of zelfs uitgevoerd. Dat is niet altijd mogelijk: soms gaat het advies over iets waar de provincie niets over te zeggen heeft. Soms gaat een advies in tegen een wet, of is de uitvoering erg kostbaar. De aanwezige jongeren krijgen binnenkort een terugkoppeling op hun inbreng. En zoals gedeputeerde Marc Oudenhoven al aangaf, gaat de provincie nóg meer handen en voeten geven aan jongerenparticipatie. Met de inbreng van de jongeren zelf, want de oproep om hun inbreng serieus te nemen was helder.

Contact

Jongerentop 2023: 'Praat met ons en geef terugkoppeling!'