Omdat er na de Provinciale Statenverkiezingen een wisseling van de wacht is geweest, was het tijd voor een nieuwe kennismaking tussen Cosun Beet Company en de provincie Noord-Brabant. Tijdens het werkbezoek werd duidelijk hoe Cosun Beet Company met haar klimaatneutrale suikerfabriek bijdraagt aan onder meer biodiversiteit, de eiwittransitie, werkgelegenheid en duurzame toepassingen in de maatschappij van de toekomst.

Veel raakvlakken

Saskia Boelema over het bezoek: “Ik was verrast door wat Cosun Beet Company allemaal doet naast de suikerbieten. Letterlijk álles wordt uit dit product gehaald, zo zag ik in het innovatiecentrum. Maar er is meer. Cosun kijkt bijvoorbeeld bewust naar het watergebruik in de fabriek, naar kansen voor robotisering en duurzaamheid én focust op aantrekkelijk werkgeverschap. Ik zie dan ook verschillende raakvlakken met de provincie en ben ervan overtuigd dat we veel voor elkaar kunnen betekenen. Daar verheug ik me op.”

Groene cirkels

Sinds 2019 is de samenwerking tussen de provincie en Cosun Beet Company geïntensiveerd met het project Groene Cirkels. Sindsdien werken we samen met partner Naturalis aan het realiseren van een circulaire economie in de suikerbietenketen, een aantrekkelijke leefomgeving, sterke natuur en toekomstbestendige landbouw.

Kijk voor meer informatie op groenecirkels.nl.

Contact Brede Welvaart

Saskia Boelema bezoekt Cosun Beet Company in Dinteloord