In Breda, Bernheze, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch lopen vier pilotprojecten. Gemeenten onderzoeken in samenwerking met bewoners wat hen zou helpen in het verduurzamen van hun huis, ondanks het gebrek aan investeringsvermogen. Hierbij kijken we naar grote aanpassingen van het huis en niet naar kleine acties als tochtstrips e.d. Dat zegt niet dat die kleine acties geen mooie starters zijn om gezinnen te bewegen tot een duurzamer huis. 

Rol provincie

Het project is een samenwerking tussen het programma Versterken Sociale Veerkracht en het programma Sociale Innovaties Energietransitie. Naast de provincie Noord-Brabant werken we rond dit project ook met enkele externe samenwerkingspartners samen zoals Enpuls, het PO en Stichting Wij Zijn Zet.

De provincie financiert voor een deel de projecten, bewaakt de voortgang en deelt de geleerde lessen door heel Brabant.

Resultaten

We hebben een flink aantal lessen op een rij gezet. Zo kunnen we advies geven over randvoorwaarden, samenwerkingspartners, bepaalde doelgroepen in kader van energiearmoede. Een mooi resultaat is ook dat het advies van “Energie voor iedereen” over de sociale energietransitie is opgenomen in de RES’en. 

Video

Website

Contact Brabant Doet Wat

Energie Voor Iedereen