Wie is dé Klimaatburgemeester?

Een buurman die zich hardmaakt voor genoeg laadpalen in de buurt, of de voorzitter van de buurtvereniging die collectief zonnepanelen inkoopt. Van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijke impact. Het zijn voorbeelden voor anderen in hun omgeving: onze Klimaatburgemeesters.
Ben jij een inspiratiebron voor de buurt, de vereniging of voor je collega's? En zet je je in voor een beter klimaat? Dan ben jij de Klimaatburgemeester die we zoeken. Klimaatburgemeesters zijn een voorbeeld in hun gemeente en inspireren anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen.

Welke Brabantse gemeenten zoeken nog een Klimaatburgemeester?

Voor de volgende 42 Brabantse gemeenten zijn we nog altijd op zoek naar Klimaatburgemeesters:
Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergeijk, Bergen op Zoom, Bernheze, Best, Bladel, Boxtel, Cranendonck, Deurne, Dongen, Drimmelen, Eersel, Etten-Leur, Geertruidenberg, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Gilze-Rijen, Goirle, Heeze-Leende, Heusden, Hilvarenbeek, Laarbeek, Land van Cuijk, Loon op Zand, Maashorst, Meijerijstad, Moerdijk, Nuenen, Gerwen & Nederwetten, Oirschot, Oisterwijk, Oss, Reusel-De Mierden, Roosendaal, Rucphen, Sint-Michielsgestel, Someren, Son en Breugel, Waalre, Woensdrecht, Zundert.

Aanmelden als Klimaatburgemeester

Heb jij hart voor het klimaat en wil je daar ook hard voor maken? Kijk voor meer informatie op https://www.nkw2023.nl.

Klimaatburgemeester van Tilburg

In Tilburg is Dieuwertje Vorstenbosch een bekend ‘groen’ gezicht. Als Klimaatburgemeester wil ze vooral anderen faciliteren en ondersteunen om duurzaam te denken en doen. Wil je weten hoe Dieuwertje haar rol als Klimaatburgemeester invult? Lees meer op de website van Nationale Klimaatweek.

Meer informatie of vragen?

Kijk voor meer informatie op nkw2023.nl. Heb je specifieke vragen? Stel deze dan via de mail aan klimaatweek@bijlpr.nl.

Contact Brabant Doet Wat

Meld je aan als Klimaatburgemeester in jouw gemeente!