Duurzamer verplaatsen

Check jij de bandenspanning van je auto regelmatig? Met te zachte banden verbruik je meer brandstof, waardoor je meer CO2 uitstoot en weer sneller moet tanken. Door elke twee maanden je banden op te pompen, rijd je schoner en bespaar je geld. Kijk voor meer tips op Geef je banden lucht.

Door een auto te delen bespaar je een hoop onderhouds- en verzekeringskosten, en gebruik je de auto alleen wanneer fietsen of het openbaar vervoer geen optie is. Hierdoor rijden autodelers gemiddeld 15 tot 20% minder kilometers, en vaak ook nog elektrisch. Benieuwd naar de kosten van een deelauto? Bereken het op Ritje weg.

Elektrische optie

Elektrische auto’s zijn in opkomst. Door subsidie en aantrekkelijke voordelen zie je ze steeds meer op de weg. En dat is een goede ontwikkeling: ze zijn stiller, schoner en stoten minder CO2 uit dan een brandstofauto. Milieu Centraal heeft alle tips en informatie over elektrische auto’s gebundeld.

Vakantie

Wil je tijdens jouw vakantie het milieu zo min mogelijk belasten? Reis dan als het kan per trein of touringcar. Ook de auto is een milieuvriendelijkere optie dan het vliegtuig. Meer informatie over de impact van jouw bestemmings- en vervoerskeuze op het klimaat vind je op Milieu Centraal.

Contact Brabant Doet Wat

Duurzaam onderweg