Brabants Ontwikkelfonds Duurzame Energie (BODE)


Het Brabants Ontwikkelfonds Duurzame Energie (BODE) is een initiatief van de gezamenlijke Brabantse energiecoöperaties. Zij helpen elkaar bij het ontwikkelen van lokale projecten om grootschalig duurzame energie op te wekken. Een energiecoöperatie is een groep inwoners die zich samen willen inzetten om hun wijk, stad of dorp te verduurzamen.

BODE bestaat uit het BODE fonds en BODE support. Het fonds biedt financiële hulp aan projecten op het gebied van de opwek van hernieuwbare energie (bijvoorbeeld met een zonnepark). BODE support helpt energiecoöperaties om hun ideeën rondom duurzame opwek ook echt tot uitvoering te brengen. Het geeft professionele steun bij alle stappen die nodig zijn om een vergunning aan te vragen voor een project.

Is een project een succes? Dan draagt het een aantal jaar een vergoeding af. Deze vergoeding helpt weer andere energiecoöperaties om projecten op te zetten. De eerste projecten starten naar verwachting in 2025. BODE support heeft een subsidie voor 3 jaar ontvangen van de provincie Noord-Brabant.

Mail voor meer informatie naar info@bodesupport.nl