TV-programma 'Lekker van Streek' met gerechten en producten uit Brabant

11 mei 2023Landbouw en voedselBevat visueel element: Foto

Als iemand weet hoe je de lekkerste Brabantse streekgerechten maakt, dan is het Danny Jansen uit Raamsdonksveer. De chef heeft met zijn televisieprogramma ‘Lekker van Streek’ al meerdere seizoenen de lekkerste gerechten gemaakt.

Het programma wordt dit seizoen in een nieuw jasje gestoken genaamd ‘Lekker van Streek, Toer de Boer’ dat vanaf 2 mei wekelijks op dinsdagavond op Omroep Brabant te zien is.

Streekproducten

Dit seizoen trapt Danny zich lekker in het zadel om zijn ingrediënten bij elkaar te fietsen. Wist je dat Brabant verschillende ‘Foodbeleving’ routes rijk is? Langs deze routes kom je niet alleen langs mooie plekjes in Brabant, maar je komt ook langs verschillende boeren waar je streekproducten voor een lekkere maaltijd zo kunt kopen.

Van Brabantse bodem

Danny gaat op pad om de lekkerste gerechten te maken met ingrediënten direct van Brabantse bodem. Vanaf 2 mei zie je iedere dinsdagavond vanaf 17.15 uur (daarna ieder uur herhaald) een nieuwe aflevering van ’Lekker van Streek’ op Omroep Brabant. Op omroepbrabant.nl vindt u alle recepten en fietsroutes. Omroep Brabant is op tv te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en KPN op kanaal 507. Online kijkt u (terug) via omroepbrabant.nl Lekker van Streek wordt mede mogelijk gemaakt door ZLTO, Provincie Brabant en Visit Brabant.


Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.