Provinciale onderscheiding Hertog Jan voor Harrie Maas

21 juni 2024BestuurBevat visueel element: Foto

Vanwege zijn bijzondere en buitengewone inzet en verdiensten voor de Brabantse Monumentenzorg heeft Harrie Maas uit handen van Commissaris van de Koning Ina Adema de provinciale onderscheiding Hertog Jan ontvangen. Harrie Maas nam vandaag in Best afscheid als directeur van de stichting Monumentenhuis Brabant.

De stichting Monumentenhuis Brabant levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de monumentenzorg in Brabant. Dit onder meer door gemeenten te adviseren, te informeren en te ondersteunen. Onder leiding van Harrie Maas is de stichting Monumentenhuis Brabant uitgegroeid tot een begrip binnen en buiten Brabant.

Vakmensen

Harrie Maas heeft onder meer Regionale Opleidingsprojecten op poten gezet. Daarmee worden gespecialiseerde vakmensen opgeleid die nodig zijn voor de restauratie van bij voorbeeld rijksmonumenten. Daarbij worden ook bijzondere doelgroepen betrokken, zoals mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders.

Religieus erfgoed

Daarnaast heeft Harrie Maas een belangrijke rol gespeeld op het gebied van religieus erfgoed. Hij heeft het rijk geadviseerd kerkvisies te maken. En hij heeft daarin zelf het voortouw genomen. Dit onder meer door het organiseren van een symposium over religieus erfgoed.

Commissaris van de Koning Ina Adema roemde Harrie Maas om zijn bijzondere inzet, visie en passie voor de erfgoedsector. Hij was sinds 2006 directeur van de stichting Monumentenhuis Brabant.


Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.