Deze video gaat over Prijsuitreiking buitenleslokaal

Tijdens de Nationale Buitenlesdag vieren Jantje Beton en IVN Natuureducatie dat er op scholen in Nederland steeds meer buitenles wordt gegeven. Want frisse lucht, beweging en natuur zijn goed voor de fysieke en mentale gezondheid van kinderen.

Groene schoolpleinen

Buitenles is natuurlijk het fijnst op een groen schoolplein. En ook wat dat betreft is er ook goed nieuws in Noord-Brabant. De provincie heeft de meeste groene schoolpleinen van Nederland! De afgelopen jaren zijn al 340 schoolpleinen vergroend. Hagar Roijackers, gedeputeerde provincie Noord-Brabant: “Het is fijn om te zien dat een initiatief zoals het realiseren van groene schoolpleinen zoveel navolging krijgt en tot nieuwe initiatieven leidt. Buitenleslokalen helpt kinderen bij een gezonde levensstijl en zorgt voor meer verbinding met de natuur.”

De Wethouder van Eupenschool won omdat zowel leerkrachten als leerlingen duidelijk gemotiveerd zijn om met buitenles aan de slag te gaan. Bonus is dat het lokaal straks ook toegankelijk is voor de buurt.

Buitenleslokaal

Het deels overdekte buitenleslokaal is een concept van Groencoach Petra Wevers (KrachtigBuiten). Ze ontwikkelde de buitenlesplek samen met architect Daan Bolier. Het lokaal wordt in de loop van 2023 gebouwd. Op 4 april is de uitreiking met een feestelijke buitenles.

Contact

Wethouder van Eupenschool Eindhoven wint buitenleslokaal