Deze video gaat over Opening Dutch Food Week

Marc Oudenhoven, gedeputeerde Agrarische Ontwikkeling, opende de Dutch Food Week in Brabant. Dit deed hij door een borrelhapje aan te bieden aan het Brabants publiek in de Uilenburg. “Niet zomaar een hapje natuurlijk, overal zit een verhaal achter. Brabant is een gastvrije provincie, waarbij het gaat om samen genieten. Voedsel speelt daarin een belangrijke rol, uiteraard van Brabants bodem. Dat eten delen we ook graag, maar wel passend bij deze tijd; gezond en toekomstbestendig.”

Brabantse Borrelplank met Danny Jansen

Alles op de Brabantse Borrelplank is gemaakt met ingrediënten van Brabants bodem. Daar hebben chefs van de Brabantse horeca vervolgens iets lekkers van gemaakt. Eén hapje is speciaal ontworpen door tv-kok Danny Jansen tijdens de tv-uitzending Lekker van Streek op Omroep Brabant, geheel in het teken van Dutch Food Week. Hij liet het Brabants publiek deze creatie tijdens de opening in Den Bosch persoonlijk proeven.

Dutch Food Week Brabant

De Dutch Food Week is een week die volledig in het teken staat van ons eten. En vooral waar dit vandaan komt. Logisch dat Brabant daarin actief is. In de hele provincie vinden activiteiten plaats: open dagen, lezingen, proeverijen, workshops, speciale fiets/wandelroutes etc. Dit geeft een mooi inzicht in de achtergrond van het eten dat op ons bord ligt.

Brabantse Food Alliantie

Brabant is de voedselprovincie bij uitstek. De hele voedselketen is in Brabant vertegenwoordigd en werkt intensief samen. Dat is iets om trots op te zijn en een prachtig verhaal om te vertellen. Dat doet Brabant in een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Brabant, ZLTO, AgriFood Capital, VisitBrabant, Koning Willem 1 College en Den Bosch Partners. Vrijdag 6 oktober laat de Brabantse Food Alliantie dit verhaal letterlijk proeven aan het publiek.
Arno van Son, bestuurder ZLTO: “Gezonde producten die op een gezonde manier geproduceerd zijn door Brabantse boeren, en bereid door de Bossche chefs: dat is pas genieten.” Zie ook: landbouwenvoedselbrabant.nl

Contact

Brabant opent Dutch Food Week met Brabantse Borrelplank