Meer geld voor bezoek musea door Brabantse leerlingen basisonderwijs

18 juni 2024Cultuur, erfgoed, sport en vrijetijdBevat visueel element: Foto

De provinciale regeling Museumschatjes is zo populair dat alle 25.000 kaartjes enkele weken geleden binnen een kwartier waren uitverkocht. De provincie heeft daarom besloten de regeling uit te breiden, zodat nog meer leerlingen van het basisonderwijs een Brabants museum kunnen bezoeken.

Museumschatjes bestaat alweer 19 jaar. Het project is vanaf het begin succesvol. In de loop der jaren kregen honderdduizenden jeugdige Brabanders de kans om van de rijkdom van musea in de provincie te genieten. Het project is daarom ook opgenomen in Levendig Brabant, waarin een centrale aanpak van cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd centraal staat.
De bedoeling van Museumschatjes is om leerlingen van groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs te inspireren door museumbezoek. Ze komen zo in aanraking met spraakmakende en fascinerende musea als Markiezenhof in Bergen op Zoom, Kasteel Heeswijk, Philips Museum in Eindhoven en het Biesbosch Museum Eiland in Werkendam.


Concerten

Gedeputeerde Bas Maes (o.m. cultuur en erfgoed): “Vorige maand waren alle 25.000 beschikbare kaarten voor Museumschatjes binnen een kwartier weg. Dat soort taferelen zie je normaal gesproken alleen bij concerten van grote internationale popsterren. Museumschatjes voorziet duidelijk in een behoefte en het sluit naadloos aan bij ons doel om meer Brabanders in contact te brengen met kunst en cultuur. En dat het nu gaat om jonge Brabanders is extra mooi, want wie de jeugd heeft …”
De 25.000 beschikbare (gratis) kaartjes voor schooljaar 2024-2025 waren enkele weken geleden binnen een kwartier weg. Het provinciebestuur heeft daarom besloten het jaarlijks bedrag per direct met 50.000 euro te verhogen tot 175.000 euro. Daardoor kunnen jaarlijks 12.500 leerlingen extra een Brabants museum bezoeken.
De uitgebreide regeling wordt woensdag 19 juni om 15.00 uur opengesteld. Het inschrijfformulier is dan te vinden bij Erfgoed Brabant, die de regeling namens de provincie uitvoert.


Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.