Finale Dutch Food Week: uitreiking 3 Waarde-Ringen

16 oktober 2023Landbouw en voedselBevat visueel element: Foto

Tijdens de finale van Dutch Food Week heeft de provincie 3 Waarde-Ringen uitgereikt aan Bart Pijnenburg, Peter van Agt en Peter Dictus als blijk van waardering voor hun inzet om het wederzijdse begrip tussen boer en burger te versterken. De uitreiking vond plaats tijdens de Brabant van Boer tot Bord tour op zaterdag 14 oktober.

V.l.n.r. Marc Oudenhoven, Bart Pijnenburg, Peter van Agt, Peter Dictus

De Waarde-Ringen werden uitgereikt door Marc Oudenhoven, gedeputeerde Agrarische Ontwikkeling: “Ook dit jaar weer 3 toppers die zich inzetten om anderen te laten zien hoe voedsel wordt geproduceerd. Dat is belangrijk zodat mensen ook weten wat ze eten. Niet voor niets het thema van deze Dutch Food Week. Met deze prijs krijgen de winnaars de dik verdiende waardering voor hun inzet, initiatief en ook creativiteit.”

Waarde-Ring

De Waarde-Ring is een initiatief van Dutch Food Week, gesteund door het ministerie van LNV. Elke provincie kan 3 Waarde-Ringen uitreiken aan mensen die een positieve rol hebben gespeeld in het versterken van de band tussen boer en burger in hun provincie. De provincie Noord-Brabant koos voor de onderstaande verbinders:

Peter Dictus – Iets met boeren

Peter is initiatiefnemer en regisseur van de theatervoorstelling Iets met Boeren. Deze theatervoorstelling is gemaakt door en gespeeld met lokale spelers en professionals en geeft op speelse wijze inzicht in de vraagstukken die leven in landbouwsector. De voorstelling is heel positief ontvangen bij zowel burgers als boeren en weet tussen de aanwezigen een goed gesprek op gang te brengen.

Bart Pijnenburg – Tuinderij de Es

Bart is eigenaar van Tuinderij de Es. Daar kweekt hij sinds 1981 biologische groenten die hij verkoopt in een prachtige biologische winkel waar de buurt samenkomt om te winkelen. Daarnaast organiseert hij allerlei activiteiten zoals workshops, aanschuiftafels, festivals en cursussen. Bovendien biedt hij ook dagbesteding aan voor mensen met dementie, aangepast werk voor mensen met een psychiatrische aandoening en/of mensen die hun leven weer op de rit willen krijgen.

Peter van Agt - de Fladderfarm

Peter is mede-eigenaar van de Fladderfarm. Daar lopen kippen lekker in het gras en leggen de lekkerste eieren: groenewoud eieren. Met de kip-caravan brengt hij de kippen ook naar andere plekken in de stad. De kip-caravan heeft ook al eens bij het provinciehuis gestaan en komt daar binnenkort weer. Zo brengt hij dierhouderij weer dichtbij de mensen, net als vroeger. Hij verkleint daarmee de kloof van stadsmensen met hun voedsel.

Dutch Food Week

Met de uitreiking van deze Waarde-Ringen sloot de provincie de Brabant Boer tot Bord tour en daarmee de Brabantse programmering van Dutch Food Week 2023 af. Tijdens Dutch Food Week hebben veel boerderijen, voedselproducenten, retail, onderwijs en vele andere agrifood-ondernemingen een kijkje in de keuken gegeven van hun bedrijfsvoering.


Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.