Brabant 25 groene schoolpleinen rijker

10 juli 2024Natuur en landschapBevat visueel element: Foto

Provincie Noord-Brabant, de Brabantse waterschappen en het Cultuurfonds Noord-Brabant investeren dit jaar samen € 250.000 in de realisering van gezonde, klimaatbestendige en groene schoolpleinen. Daarmee kunnen 25 Brabantse scholen aan de slag om hun groene plannen te realiseren: 20 basisscholen, 3 beroepsonderwijsinstellingen en 2 middelbare scholen.

Meer concentratie, meer beweging, meer leerplezier en beter bestand tegen hevige regens en extreme droogte: een groenblauw schoolplein kent talloze voordelen. Dankzij de regeling Schoolpleinen van de Toekomst zijn de afgelopen 6 jaar in Brabant al 350 versteende schoolpleinen omgetoverd in natuurlijke buitenruimtes.
Scholen met een goed plan voor aanleg, onderhoud en inpassing in de lessen, konden vanaf 1 mei 2024 een aanvraag doen voor een bijdrage van maximaal 70% van de kosten, met een maximum van € 10.000 per project. Door het grote aantal aanvragen is de regeling inmiddels gesloten. De subsidies zijn toegekend op basis van de volgorde waarin de complete aanvragen zijn ontvangen.

Aanvragen weer mogelijk in 2025

Vanaf 1 mei 2025 tot en met 3 november 2025 kan er weer worden aangevraagd. Ook dan sluit de aanvraagperiode mogelijk eerder als het subsidieplafond is bereikt. Aanvragen kan via het Cultuurfonds Noord-Brabant. Bekijk de regeling alvast via het loket. Kijk voor meer tips en inspiratie om schoolpleinen te vergroenen op: schoolpleinvandetoekomst.nl

Over het Cultuurfonds

Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim € 40 miljoen in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 4000 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname. Het Cultuurfonds Noord-Brabant is een van de 12 provinciale afdelingen.


Bestanden

Bestanden

Bestanden

Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.