Kan ik intensiteiten of gebruikte socio-economische gegevens inzien in het model?

Ja, in het online dataportaal van de provincie  kun je makkelijk en snel  verschillende soorten data in het model inzien. Dit loopt uiteen van de intensiteiten en SEGs tot het aantal rijstroken en kruispunttyperingen in het model. Als je nog geen account hebt kan je deze aanvragen door te klikken op ‘over het dataportaal’ en dan op ‘account aanvragen’. Als je al een account hebt, kan je rechtsboven inloggen en daarna navigeren naar ‘Mobiliteit’ -> ‘Interne Dashboards’ -> hier kun je een keuze maken uit een van de 4 regiomodellen of het overkoepelende provinciebrede model.

Ik wil meer dan alleen resultaten inzien en met het model aan de slag. Hoe kan ik het model aanvragen?

Om berekeningen te kunnen maken met het model, is op dit moment het software pakket Omnitrans nodig. Dit is specialistische software, niet in het beheer van de provincie. Je kunt het model aanvragen door via onderstaande link het aanvraagformulier in te vullen, en deze volledig ingevuld te sturen naar het beheer@bbma.brabant.nl.

Ik heb slechts (locatie-)specifieke modelgegevens zoals milieu-intensiteiten nodig, waar kan ik deze opvragen?

Dergelijke modelgegevens zijn op te vragen via email. Het emailadres vind je onderaan de pagina.

Wat zijn de uitgangspunten die gehanteerd worden in het model?

De uitgangspunten van de BBMA staan in diens documentatie. De documentatie is op aanvraag beschikbaar via de contactgegevens hieronder.

Ik heb vragen over een specifiek project waarvoor de BBMA is gebruikt, kunnen jullie die leveren?

Nee, specifieke informatie over projecten moet opgevraagd worden bij het desbetreffende project. De BBMA levert de basis waarop de projecten worden gebaseerd. Elk project doet zijn eigen specifieke aanvullingen op het model die nodig zijn om antwoord te geven op de specifieke vragen. Dergelijke input en resultaten worden binnen het project zelf bijgehouden.

Contact

Voor het opvragen van milieucijfers of verdere vragen over het model, kun je mailen naar Verkeersmodel.BBMA@brabant.nl.

Vragen Verkeersmodel BBMA

Vragen