Zoals banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, eenzame ouderen uit hun isolement halen of creatieve oplossingen bedenken voor voedselverspilling. Allemaal werk van onschatbare waarde. Dat is natuurlijk fantastisch! Maar omdat maatschappelijke impact lastig in geld is uit te drukken, kan dit de mogelijkheid tot opschaling in de weg zitten. Daarom is er nu het Brabant Outcomes Fund (BOF).

Opzet van het programma

Met het BOF helpen we sociale ondernemingen een stukje verder en stimuleren we betekenisvol ondernemen. Dat doen we via verschillende lijnen. We zijn reeds een intensief traject gestart met vijf ondernemers. In de eerste helft van 2019 zijn zij allemaal tot een eigen ‘impactplan’ gekomen. 4 van de 5 ondernemers hebben vervolgens groeifinanciering ontvangen, zodat ze het impactplan daadwerkelijk kunnen realiseren. Dat gebeurt vanaf de 2e helft van 2019.

Netwerk

Inschrijven voor het eerste traject is niet meer mogelijk. Of er vervolgtrajecten komen, dat hangt onder andere af van de resultaten in ronde 1. Wel zijn alle ondernemers van harte welkom binnen het BOF-netwerk. Daarin maak je kennis met andere ondernemers en krijg je toegang tot workshops. Bovendien delen we onze kennis en inzichten met andere overheden. Want impact maken, dat doe je samen.