BOF 2


De 1e ronde van het Brabant Outcomes Fund (BOF1) en het enthousiasme van ondernemers, investeerders en provinciemedewerkers was aanleiding om de BOF-methodiek door te ontwikkelen naar BOF2. Daarbij worden ook mogelijkheden binnen andere thema’s verkend. Denk aan de energietransitie, een inclusieve arbeidsmarkt en een circulaire economie.

Ondernemingen met een positieve impact op people, planet en profit die vastlopen bij het vinden van reguliere financiering, worden gefinancierd door het Brabant Outcomes Fund. Met BOF2 zetten we als overheid samen met de private sector de volgende stap in slim financieren in netwerken. Innovatie én maatschappelijke impact maximaliseren, waarbij we het financieel risico gezamenlijk dragen. Het BOF ronde 2 zie je in één oogopslag in de onderstaande infographic.

1530-Visual-BOF2

Zie ook: de Infographic BOF ronde2 (pdf, 489 kB)

Nieuw bij BOF2


BOF2 is een doorontwikkeling van BOF1 op basis van de geleerde lessen en ervaringen die we opdoen. Bij BOF2:

Zetten we in op de balans people, planet én profit.
Nodigen we regulier financiers uit om mee te doen.
Voegen we leningen toe, waardoor we ook groeibedrijven kunnen ondersteunen.
Stuurt de provincie op maatschappelijk rendement: we worden resultaatbetaler én mede-investeerder.
Is er een grotere fondsomvang, onder andere door de inleg vanuit Europa.

People planet profit (1)

Budget

Het BOF2 streeft naar een totale inleg van € 20 miljoen. In opdracht van de provincie ondersteunt Inclusif bij het ontwikkelen van de impactstrategie, het opzetten van een innovatieve fondsstructuur en het ophalen van de funding. Een belangrijke beoogde co-investeerder is het Europees Investeringsfonds (EIF). Daarmee wordt BOF2 een combinatie van Europees, regionaal, publiek en privaat kapitaal. Van het totale bedrag is € 17 miljoen bedoeld voor participaties en leningen in circa vijftien groeibedrijven en € 3 miljoen als werkkapitaal voor circa 5 jonge bedrijven. De provincie staat voor € 1,5 miljoen garant voor de deelnemingen en leningen en voor € 2,5 miljoen garant voor het werkkapitaal.

Vervolg

De komende tijd voeren we gesprekken met mogelijke mede-financiers. Daarnaast geven we BOF ronde 2 verder vorm. We communiceren hierover via social media en onze nieuwsbrief. Aanmelden voor de nieuwsbrief en het stellen van vragen kan via: bof@brabant.nl.

Rapport Brabant in Balans

Lees ook het rapport (pdf, 1.1 MB) wat ten grondslag lag aan BOF2.


Contact

Heb je vragen? Neem dan per e-mail contact met ons op.