N631 Rijen - Oosterhout


De provincie Noord-Brabant werkte de afgelopen jaren aan de doorstroming, leefbaarheid en veiligheid op de provinciale weg N631 tussen Oosterhout en Rijen. Er is groot onderhoud uitgevoerd, de Nassaulaan is aangepakt en er is een spooronderdoorgang gebouwd. Vanaf 13 juli kan het verkeer gebruik maken van de N631 die voortaan onder het spoor door gaat.

Downloads

Feestelijke opening spooronderdoorgang N631

Op 5 juli 2024 openden gedeputeerde Stijn Smeulders en wethouder Merijn Scheifes van gemeente Gilze en Rijen de provinciale weg N631 en de tunnel onder het spoor. Dat deden ze door de naam van de tunnel officieel te onthullen.

De Vijf Eikentunnel

De nieuwe tunnel heet Vijf Eikentunnel en verwijst naar de historie van het gebied. Al in het jaar 1545 werd melding gemaakt van vijf eijcskens die een belangrijk oriëntatiepunt vormden ten westen van Rijen. Uit 129 inzendingen koos Heemkring Molenheide dan ook voor deze naam, die bovendien op veel steun kan rekenen in het dorp. Bijna de helft van alle inzenders stuurde deze naam, of een variatie daarop, namelijk in.

Groot onderhoud N631 klaar

De tunnel is het laatste deel van het groot onderhoud aan de N631. Dat werd al in de zomer van 2021 gestart om de kwaliteit van de drukke weg te verbeteren. Vanaf 13 juli kan al het verkeer gebruik maken van de tunnel. Daarmee is er wéér een gelijkvloerse spoorovergang in Noord-Brabant opgeheven. Dat is een stuk veiliger voor zowel het verkeer op de weg als dat op het spoor.

“Het is veiliger, het is sneller en de omgeving heeft nu geen last meer van het gerinkel van de spoorbomen”, zegt gedeputeerde mobiliteit Stijn Smeulders. “Kortom: dit is een mooie dag voor de hele omgeving. Deze onderdoorgang zal helpen om de drukke regio tussen Breda en Tilburg bereikbaar te houden. Zeker omdat onze snelfietsroute F58 nu ook onder het spoor door schiet. Dat maakt het nog aantrekkelijker om de fiets te pakken.”

BAM voert laatste werkzaamheden uit

Aannemer BAM Infra sluit de rotonde aan op de noordzijde van de tunnelbak en de zuidzijde wordt verbonden met de N631. Verder komt er nieuw asfalt op de rotonde, worden de oversteekplaatsen voor fietsers in orde gemaakt en brengt BAM de laatste wegmarkeringen aan.

Op de hoogte blijven

U kunt de werkzaamheden volgen via de bouw app van BAM Infra.

BAM BouwApp - Apps op Google Play

BAM BouwApp in de App Store (apple.com)

Wilt u een melding ontvangen als er nieuws is? Klik dan op ‘pushnotificaties toestaan’ om dit in te stellen.


Bestanden

Vragen over de N631 Rijen - Oosterhout?

Neem dan contact op via

Nieuwsbrief N631

  • Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de N631 en meld u aan voor de nieuwsbrief
  • Lees de laatst verzonden nieuwsbrieven in het archief