Deze video gaat over Timelaps inschuiven spoortunnel N631 in Rijen

Het project bestaat uit 2 delen:

  • Deel 1: Groot onderhoud N631. Dit onderdeel is inmiddels uitgevoerd.
  • Deel 2: Spooronderdoorgang in combinatie met de kruising Nassaulaan.

Spooronderdoorgang N631

De N631 heeft op dit moment een gelijkvloerse kruising met het spoor Breda-Tilburg. In samenwerking met ProRail maken we hier een spooronderdoorgang. In de toekomst hoeft het verkeer op de N631 daardoor niet meer te wachten op voorbijrijdende treinen. In opdracht van ProRail zorgt aannemer Heijmans voor de realisatie van de onderdoorgang en het verleggen van het spoor. Als deze werkzaamheden klaar zijn, zorgt de provincie vervolgens voor de aansluiting van de N631 op de onderdoorgang en wordt een tijdelijk aangelegde bypass verwijderd. In de onderdoorgang is ook ruimte voor de snelfietsroute Breda-Tilburg. 

Inschuiven tunnelbak

In een periode van 11 dagen werkte aannemer Heijmans aan het inschuiven van de tunnelbak onder het spoor door. De 45 meter lange betonnen bak van bijna 5 miljoen kilo is in 26 uur millimeter voor millimeter op zijn plek geschoven. Tijdens deze werkzaamheden was de N631 afgesloten voor verkeer .Ook reden er gedurende 5 dagen geen treinen. Bekijk hierboven de timelaps van het inschuiven van de tunnel.

Meer informatie over het plaatsen van de tunnelbak vindt u hier: Nieuwe spooronderdoorgang N631 in Rijen - Provincie Noord-Brabant

Planning

ProRail en Heijmans zijn tot en met maart 2024 nog aan het werk aan het spoor en de spoorwegonderdoorgang. Zodra zij klaar zijn neemt de provincie het project weer over. Dan voeren we de laatste werkzaamheden uit aan de rijbaan van de N631 en de snelfietsroute (F58). Die werkzaamheden starten ongeveer in april 2024 en duren tot ongeveer september 2024. 

Meer informatie 

Realisatie spooronderdoorgang

Aannemer Heijmans realiseert in opdracht van Prorail de spooronderdoorgang. U kunt de werkzaamheden volgen via de bouw app van Heijmans op uw smartphone, voor Android of Apple/iOS. Wilt u een melding ontvangen als er nieuws is? Klik dan op ‘push settings’ om dit in te stellen.

N631

De provincie verstuurt regelmatig een nieuwsbrief over de werkzaamheden aan en langs de N631. U kunt zich hier voor deze nieuwsbrief aanmelden. Laatst verzonden nieuwsbrieven kunt u vinden in het nieuwsbrievenarchief.

Contact

N631 Rijen - Oosterhout

Zie ook