Het project bestaat uit twee delen:

  • Deel 1: Groot onderhoud N631
  • Deel 2: Spooronderdoorgang in combinatie met de kruising Nassaulaan

Deel 1: Groot onderhoud N631

Aannemer BAM heeft groot onderhoud uitgevoerd aan de N631 tussen Rijen en Oosterhout. Deze werkzaamheden zijn sinds de zomer van 2021 klaar. Een overzicht van de belangrijkste veranderingen:

  • de kruising van de N631 met de Ketenbaan in Oosterhout is omgebouwd naar een rotonde
  • voor verkeer dat vanuit Oosterhout de afslag naar Sportparkweg in Rijen is een extra uitvoegstrook gemaakt
  • op enkele locaties waar fietser en voetgangers de weg oversteken is een middeneiland aangelegd tussen de twee rijstroken
  • de fietspaden langs de weg zijn verbreed van 2 naar 2,5 meter
  • door gebruik van nieuw asfalt is het geluidniveau afkomstig van autoverkeer lager dan eerst
  • bomen die te dicht langs de weg staan zijn afgeschermd door een houten geleiderail

Foto’s en eerdere informatie kunt u bekijken in de BAM infra projecten app (iOS / Android) of via de Facebookpagina

Deel 2: Spooronderdoorgang N631

De N631 heeft op dit moment een gelijkvloerse kruising met het spoor Breda-Tilburg. In samenwerking met ProRail maakt de provincie hier een spooronderdoorgang. In de onderdoorgang is ook ruimte voor de snelfietsroute Breda-Tilburg opgenomen. Het schetsontwerp is te vinden in de documentenlijst hieronder.

Voor de spooronderdoorgang N631 bij Rijen heeft de gemeente Gilze Rijen een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. Met het aangepaste bestemmingsplan wordt de onderdoorgang mogelijk gemaakt.

Planning

Tot eind 2021 werken we het schetsontwerp verder uit. Daarna maken we een werkbeschrijving (bestek) voor de aannemer. In de tussentijd vragen we de benodigde vergunningen aan. Vanaf najaar 2021 verwachten we buiten de eerste voorbereidende werkzaamheden uit te voeren.

In 2022 wordt de start van de uitvoering verwacht en dit duurt tot en met 2024. Als eerste wordt er een bypass aangelegd, zodat het verkeer door kan gaan tijdens de bouw van de onderdoorgang.

Contact

N631 Rijen - Oosterhout

Zie ook