De 2 luchthavens van regionale betekenis zijn Breda International Airport (BIA), voorheen Seppe Airport, in West Brabant en Kempen Airport in Zuidoost Brabant. Deze luchthavens zijn niet bestemd voor grote vliegtuigen waar luchthavens als Schiphol of Eindhoven Airport dit wel zijn.

Luchthavenbesluiten

Het luchthavenbesluit en de 2 wijzigingen daarvan voor "BIA/Seppe" en het luchthavenbesluit en de 1e wijziging daarvan voor "Kempen Airport" zijn vastgesteld.

Breda International Airport

Breda International Airport ligt aan de A58 tussen Etten-Leur en Roosendaal in de gemeente Halderberge. Vanuit deze luchthaven vertrekken veel lesvluchten, recreatieve en kleine zakelijke vluchten en een beperkt aantal helikoptervluchten.

Kempen Airport (Budel)

In de gemeente Cranendonck, dichtbij Budel en de Belgische grens, ligt Kempen Airport. Vanuit deze luchthaven vertrekken lesvluchten, recreatieve en kleine zakelijke vluchten. Er is een aparte baan voor Micro Light Aircrafts.

Commissie Regionaal Overleg (CRO)

Op grond van de Wet luchtvaart kan voor elke regionale luchthaven een Commissie Regionaal Overleg (CRO) worden ingesteld. De CRO’s voor Breda Internationaal Airport en Kempen Airport, door de provincie ingesteld, staan onder voorzitterschap van een onafhankelijke, neutrale voorzitter. De voornaamste taken zijn overleg en voorlichting over het milieu rondom de luchthaven.

Zie ook de sites van:

Zie ook