Beleidskader Levendig Brabant 2030


In Brabant plussen we het leven. En, dat doen we altijd samen. Een levendig Brabant voor iedereen! Dat is onze ambitie. Cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd zijn hierbij onmisbaar. We willen dat Brabant aantrekkelijk is voor inwoners, voor bezoekers en voor buitenlandse werknemers.

Downloads

Samen bouwen we aan een Brabant dat onderscheidend is, waar tradities en innovatie samengaan. Waar we creativiteit, innovatie, inspiratie en verbeeldingskracht inzetten bij de aanpak van onze maatschappelijke opgaven. Van bloemencorso tot motorcross. Van Noordbrabants Museum tot dat actieve verenigingsleven. Van topsport tot muziekles.

Van de Zuiderwaterlinie tot Van Gogh Nationaal Park: die brede mix van cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd. Zo zetten wij dé plus op het Brabantse leven. Om alle Brabanders, onze bezoekers én buitenlandse werknemers levendig te houden!

Onze doelen tot en met 2030?

  1. Een passend aanbod is voor iedereen: het aanbod van de producten en diensten van cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd sluit in 2030 aan op de behoeften van Brabanders, buitenlandse werknemers en bezoekers;
  2. Een inclusief aanbod: voor elke Brabander is een passend aanbod op het gebied van cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd. Ook voor doelgroepen die nu nog niet of onvoldoende worden bereikt.
  3. Innovatie en vernieuwing: cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd zijn vitaal en hebben voldoende ruimte en mogelijkheden om te vernieuwen.
  4. Jongeren en talentontwikkeling: jongeren worden door aanbod van cultuur, erfgoed en sport breed gestimuleerd. Toptalenten dragen bij aan de vernieuwing van het aanbod en krijgen kansen om zich te ontwikkelen in hun eerste stappen naar een beroepspraktijk.
  5. Een levendig Brabant met cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd draagt bij aan een gezonde en aantrekkelijke omgeving om te wonen, werken en recreëren. Een omgeving waar voldoende te doen en te beleven is en waar cultuurhistorie behouden blijft. Cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd zijn onmiskenbaar verbonden met andere maatschappelijke opgaven zoals ruimte, ons klimaat en gezondheid.

Bestanden

Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.

Direct naar