Belangrijk verschil is dat DigiD - gratis - wordt verstrekt door de overheid en eHerkenning  tegen betaling door commerciële bedrijven.

Met eHerkenning wordt het eenvoudiger om online zaken met elkaar te doen. U kunt met 1 inlogmiddel, een eHerkenningsmiddel, veilig inloggen bij alle aangesloten organisaties. U hoeft dan niet meer voor elke organisatie een ander inlogmiddel te gebruiken.

Veel producten en diensten in het Loket moeten ondertekend worden, en in de loop van 2016 moet dat in toenemende mate met eHerkenning.

Met eHerkenning kunnen ondernemers of organisaties medewerkers machtigen om namens hen een aanvraag te ondertekenen of toegang te krijgen tot informatiebronnen.

Stappenplan aanschaf eHerkenningsmiddel

 • Alleen ondernemers of organisaties die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen eHerkenning aanvragen.
 • U betaalt voor de aanschaf en het gebruik van een eHerkenningsmiddel. De kosten verschillen per aanbieder.
 • Ga naar de website eHerkenning en bepaal bij welke aanbieder u eHerkenning wilt aanvragen. U vindt hier meer informatie over waar u op moet letten bij de aanschaf.
 • Voor het ondertekenen van aanvragen zoals subsidies, vergunningen, ontheffingen of meldingen heeft u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau EH2+ nodig.
 • Met eHerkenning kunt u, met de juiste machtigingen, inloggen bij diverse overheidsorganisaties

Machtigingenregister

Vanaf betrouwbaarheidsniveau 2 heeft uw eHerkenningsleverancier een machtigingenregister. Hierin laat u per dienst vastleggen welke medewerker u machtigt namens uw bedrijf. Dit kan alleen een wettelijke vertegenwoordiger of een machtigingenbeheerder van uw bedrijf regelen. Een wijziging of intrekking van de machtiging geven zij door aan uw erkende aanbieder.

Vragen en klachten

Voor vragen, klachten en vervanging van het middel eHerkenning kunt u terecht bij uw leverancier eHerkenning.

Contact

eHerkenning

Reacties (2)

 1. kees roovers
  TILBURG The Netherlands 01-07-2019 11:09 uur

  Vossenberg Tilburg.
  Hartelijk dank voor het statuut EHerkenning.Al vestig ik geen eigen bedrijf.Dat EHerkenning werkt kan liggen aan mijn werken voor de niet gemeentelijke bedrijven die zich bevinden in industrieterrein Tilburg Vossenberg.Prachtig is ook het Industrieterrein DenBosch Zuid nabij het provinciehuis,vanaf Cannon.Een compliment.

 2. Webredactie@brabant.nl
  07-10-2016 10:51 uur

  Reactie van de provincie: De inschrijving op de pachtgronden 2017 kon dit jaar uitsluitend via digitale inschrijving. Hiervoor was een periode opengesteld van 4 weken. Ondertekening diende plaats te vinden via e-herkenning. Hiervoor is een bepaald betrouwbaarheidsniveau nodig dat door de leverancier van de ondernemers op hun verzoek moet worden verstrekt, en waar de meeste ondernemers reeds overigens standaard over beschikken. In de inschrijfvoorwaarden is dit expliciet aangegeven, inclusief verdere informatie. Vragenstellers zijn afgelopen zondag tot 20.30 uur door medewerkers van de Provincie op weg geholpen.

  Omdat veel inschrijvers tot het laatste moment gewacht hebben met hun inschrijving, konden enkele inschrijvers die nog niet beschikten over het benodigde betrouwbaarheidsniveau in het weekend hun leverancier niet meer benaderen. Zij zijn dus niet in staat geweest om vóór de deadline een geldige inschrijving te doen, en dingen dus niet mee in het gunningsvoorstel van de notaris.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan reactie laten verwijderen .