Meld je aan als Klimaatburgemeester in jouw gemeente!

1 juli 2024Bevat visueel element: Foto

Voor verschillende Brabantse gemeenten zoeken we nog Klimaatburgemeesters. Woon jij bijvoorbeeld in de gemeente Geertruidenberg, Maashorst of Sint-Michielsgestel? En wil je je inzetten voor het klimaat? Meld je dan nu aan! En noteer alvast 6 november in jouw agenda. Dan organiseert de provincie een Inspiratiedag speciaal voor de Brabantse Klimaatburgemeesters: een dag om elkaar te ontmoeten, te inspireren en kennis te delen.

Wie is dé Klimaatburgemeester?

Een buurman die zich hardmaakt voor genoeg laadpalen in de buurt, of de voorzitter van de buurtvereniging die collectief zonnepanelen inkoopt. Van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijke impact. Het zijn voorbeelden voor anderen in hun omgeving: onze Klimaatburgemeesters.

Ben jij een inspiratiebron voor de buurt, de vereniging of voor je collega's? En zet je je in voor een beter klimaat? Dan ben jij de Klimaatburgemeester die we zoeken. Klimaatburgemeesters zijn een voorbeeld in hun gemeente en inspireren anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen.

Welke Brabantse gemeenten zoeken nog Klimaatburgemeesters?

Soms zijn er meerdere klimaatburgemeesters actief in een gemeente. In sommige gemeenten zijn nog geen klimaatburgemeesters geregistreerd. Voor de volgende 30 Brabantse gemeenten zijn we nog altijd op zoek naar Klimaatburgemeesters:
Alphen-Chaam, Asten, Baarle-Nassau, Bergeijk, Bernheze, Bladel, Boxtel, Cranendonck, Dongen, Drimmelen, Eersel, Geertruidenberg, Geldrop-Mierlo, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Laarbeek, Maashorst, Nuenen Gerwen & Nederwetten, Oirschot, Oisterwijk, Oosterhout, Reusel-De Mierden, Rucphen, Sint-Michielsgestel, Someren, Steenbergen, Waalre, Woensdrecht, Zundert.

Was je in 2023 Klimaatburgemeester? Meld je dan ook dit jaar opnieuw aan!

Heb jij hart voor het klimaat en wil jij je daar ook hard voor maken? Kijk voor meer informatie op nkw2024.nl en meld je aan!

Klimaatburgemeester van Tilburg

In Tilburg is Dieuwertje Vorstenbosch een bekend ‘groen’ gezicht. Als Klimaatburgemeester wil ze vooral anderen faciliteren en ondersteunen om duurzaam te denken en doen. Wil je weten hoe Dieuwertje haar rol als Klimaatburgemeester invult? Lees meer op de website van Nationale Klimaatweek.

Inspiratiedag Brabantse Klimaatburgemeesters op 6 november 2024

Als je bent aangemeld als klimaatburgemeester in 2024 nodigen wij je uit voor een Inspiratiedag op 6 november. Samen met de Brabantse Klimaatburgemeesters kijken we alvast vooruit naar de landelijke Klimaatweek van 11 – 17 november. Welke activiteiten zijn er in jouw gemeente? Hoe kunnen we elkaar misschien versterken? Een dag om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en om kennis te delen. Noteer de datum alvast in jouw agenda. In september krijg je een persoonlijke uitnodiging van ons.

Meer informatie of vragen?

Kijk voor meer informatie op nkw2024.nl. Heb je specifieke vragen? Stel deze dan via de mail aan: klimaatweek@hier.nu


Contact Brabant Doet Wat

Heeft u vragen? Neem dan per e-mail contact met ons op.