Schoolkantine Challenge

Gezonde en lekkere kantinesnack

“Creëer jouw ideale gezonde kantinesnack”. Met deze uitdaging gingen groepjes leerlingen en studenten uit het voortgezet- en beroepsonderwijs in Noord-Brabant aan de slag. De snack moest voldoen aan de 5 G’s: Genieten, Goedkoop, Gezond, Gemak en Geweten. Anders gezegd, de snack is lekker, betaalbaar, voldoet aan de Schijf van Vijf, is makkelijk te bereiden in een kantine en is duurzaam. Daarnaast werd leerlingen gevraagd om een campagne op te zetten om de snack onder medeleerlingen te promoten. Alle ingestuurde ideeën zijn beoordeeld door een professionele jury bestaande uit Marjolein Lommen (Jong Leren Eten), Marcel Webster (Provincie Noord-Brabant), Bart Wijten (kok docent en moestuincoach) en Dide Peters (student Hogeschool Fontys). 

Beste inzendingen 

Uit alle inzendingen zijn de 3 beste scholen uitgenodigd voor de finale. Dit waren snack ‘Ikwillum” van SG de Overlaat, ‘Appelchips’ van 2College Cobbenhagenlyceum en ‘Bruin Broodje Gezond’ van Campus013. Zij kwamen met hun product naar BrabantNEXT van de provincie Noord-Brabant in Den Bosch. Waar ze tijdens een interactieve finale onder begeleiding van experts hun snacks nog beter en lekkerder hebben gemaakt. Uiteindelijk koos de jury voor "Ikwillum" van Scholengemeenschap de Overlaat omdat het een bijzondere, betaalbare én lekkere snack is die goed te maken is in een kantine en past binnen de richtlijnen voor gezondere voeding  

De winnaars Stef, Joep, Mara, Maud, Sam en Jackey van De Overlaat krijgen vanuit Jong Leren Eten Noord-Brabant een cheque aangeboden. Hiermee kunnen ze samen met een kok hun winnende kantinesnack gaan bereiden voor de hele school. 

Contact

Leerlingen SG de Overlaat winnen Schoolkantine Challenge