Meer Bomen Nu verplant zaailingen (jonge boompjes) die op plekken staan waar ze niet uit kunnen groeien tot volwassen bomen. Door deze te verplanten, krijgen ze ergens anders een 2e kans.

Win-win

Gedeputeerde Hagar Roijackers (Natuur, Milieu en Brabants Programma Landelijk Gebied): “Elke boom telt. Bomen en struiken geven ons zuurstof, beschutting, koelte en natuurschoon. Meer Bomen Nu is een heel mooi initiatief. Het haalt zaailingen weg uit gebieden die we open willen houden, zoals onze heides, en brengt ze naar initiatieven van boeren, bewonersgroepen en natuurbeheerders die er hun grondgebied mee willen verrijken. Win-win dus!”

Campagne versnelt vergroening

Iedereen kan zich aanmelden om gratis bomen op te halen én om te helpen met (ver)planten. Zo kun je eigenhandig, eenvoudig en concreet iets doen om het klimaatprobleem te verkleinen en bovendien een bijdrage te leveren aan het Actieplan Brabantse Bomen én de biodiversiteit in Brabant. De plantlocaties van nu, zijn over enkele jaren de oogstlocaties van weer nieuwe zaailingen. De geoogste bomen zijn hoofzakelijk inheems en worden altijd in een diverse mix uitgedeeld. De campagne versnelt vergroening en dat is pure klimaatwinst.

Meer informatie

Contact Brabantse bomen

Campagne Meer Bomen Nu 2023-2024 van start