Meedoen is eenvoudig

Heeft u interesse om de intentieverklaring te tekenen? Mail dan naar landbouwenvoedsel@brabant.nl met in de onderwerpregel 'Wij doen mee' en vermeld ook uw telefoonnummer. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om de vervolgstappen door te spreken.

Met de ondertekenaars van de intentieverklaring vormt de provincie een betrokken community van professionals die de broodnodige impuls mee mogelijk maken. En de provincie zet een kennisplatform op, zodat deelnemende organisaties kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen. Want samen kunnen we een duurzame stap zetten.

Teken ook de intentieverklaring en doe mee!
Mail naar landbouwenvoedsel@brabant.nl 

Biologisch en lokaal inkopen

Om de omslag te maken is steun nodig vanuit de maatschappij en de consument. Door biologisch – en liefst Brabants – in te kopen steun je de boeren in de buurt om biologisch te gaan en blijven produceren. Dit zorgt voor een geleidelijke en gelijkmatige stijging van vraag én aanbod. Ofwel: duurzame ontwikkeling voor de lange termijn.
Bij veel bedrijven en organisaties staan goed werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda. Maatschappelijk verantwoord inkopen is een belangrijk onderdeel van duurzame bedrijfsvoering.

Teken ook de intentieverklaring en doe mee!
Mail naar landbouwenvoedsel@brabant.nl 

Merk en imago

Goed werkgeverschap behelst meer dan het bieden van een goed salaris. Voor de meeste mensen is werk namelijk allang niet meer alleen werk. Mensen willen met, voor en bij je werken omdat ze zich goed voelen in jouw organisatie, omdat je dezelfde set met waarden hebt. Vind jij het belangrijk om goed voor jouw collega’s, medewerkers en bezoekers te zorgen? Het bieden van biologisch eten in jouw bedrijfskantine – en daar trots over vertellen – kan waarden als aandacht voor een gezonde leefstijl én een gezond milieu onderstrepen. Zo kan het je ook helpen om het beste talent en mooie nieuwe samenwerkingspartners aan te trekken en te behouden.

Teken ook de intentieverklaring en doe mee!
Mail naar landbouwenvoedsel@brabant.nl 

Gezonde levensstijl

Biologisch eten past in een gezonde levensstijl. En daarmee ook goed in beleid rondom duurzame inzetbaarheid. Gezonde en vitale medewerkers zitten lekker in hun vel, zijn productiever en hebben meer plezier in hun werk. Daarnaast verzuimen ze minder. De werkgever plukt dus ook de vruchten van een gezonde leefstijl.

Teken ook de intentieverklaring en doe mee! Mail naar landbouwenvoedsel@brabant.nl 

Ook meedoen?

Is je interesse gewekt om de intentieverklaring te tekenen? Neem dan contact op met onderstaand mailadres en gebruik als onderwerpregel “Wij doen mee!”. Heb je vragen? Opmerkingen? Suggesties? Ook dan kun je ons bereiken via onderstaand e-mailadres.

Contact Biolokaal

Teken de intentieverklaring en doe mee!

Zie ook