Meedoen is eenvoudig

Organisaties die interesse hebben om de intentieverklaring te tekenen, kunnen contact opnemen via: landbouwenvoedsel@brabant.nl

Met de ondertekenaars van de intentieverklaring vormt de provincie een betrokken community van professionals die de broodnodige impuls mee mogelijk maken. En de provincie zet een kennisplatform op, zodat deelnemende organisaties kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen. Want samen kunnen we een duurzame stap zetten!

Biologisch en lokaal inkopen

Om de omslag te maken is steun nodig vanuit de maatschappij en de consument. Door biologisch – en liefst Brabants – in te kopen steun je de boeren in de buurt om biologisch te gaan en blijven produceren. Dit zorgt voor een geleidelijke en gelijkmatige stijging van vraag én aanbod. Ofwel: duurzame ontwikkeling voor de lange termijn.
Bij veel bedrijven en organisaties staan goed werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda. Maatschappelijk verantwoord inkopen is een belangrijk onderdeel van duurzame bedrijfsvoering.

Merk en imago

Goed werkgeverschap behelst meer dan het bieden van een goed salaris. Voor de meeste mensen is werk namelijk allang niet meer alleen werk. Mensen willen met, voor en bij je werken omdat ze zich goed voelen in jouw organisatie, omdat je dezelfde set met waarden hebt. Vind jij het belangrijk om goed voor jouw collega’s, medewerkers en bezoekers te zorgen? Het bieden van biologisch eten in jouw bedrijfskantine – en daar trots over vertellen – kan waarden als aandacht voor een gezonde leefstijl én een gezond milieu onderstrepen. Zo kan het je ook helpen om het beste talent en mooie nieuwe samenwerkingspartners aan te trekken en te behouden.

Gezonde levensstijl

Biologisch eten past in een gezonde levensstijl. En daarmee ook goed in beleid rondom duurzame inzetbaarheid. Gezonde en vitale medewerkers zitten lekker in hun vel, zijn productiever en hebben meer plezier in hun werk. Daarnaast verzuimen ze minder. De werkgever plukt dus ook de vruchten van een gezonde leefstijl.

Contact Biolokaal

Meedoen

Zie ook