Boer en samenleving
Binnen Noord-Brabant stimuleren we nieuwe vormen van voedselproductie en landbouw voor nu én de toekomst. Dat doen we bijvoorbeeld met projecten gericht op het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen voor boeren (zoals korte keten-projecten) en het ondersteunen van boeren die nieuwe wegen willen bewandelen.

Daarnaast werken we met een groot aantal partijen samen aan projecten die de verbinding tussen boeren en burgers versterken. Veel van deze projecten krijgen tijdens De Week van Ons Eten ook een podium. Tijdens deze week, meestal begin oktober, worden overal door Nederland activiteiten georganiseerd om burgers meer kennis te laten krijgen van de waarde van ons eten. Waar komt het vandaan en hoe wordt het gemaakt. En, welke invloed heeft het op onze gezondheid, de economie en op onze samenleving.
Het ontwikkelen van nieuwe voedselsystemen voor de toekomst vraagt vaak een andere manier van denken dan bij een project dat volgend jaar al klaar moet zijn. We merken dat vooral ontwerpers en andere vrije denkers daar goed in zijn. Zij komen met inzichten en plannen die het toekomstige antwoord kunnen geven op de vragen van nu.
Wij gebruiken die manier van kijken om ons eigen beleid te verbeteren en prikkelen boeren en bewoners om ook door deze bril naar de toekomst te kijken.
Zo ontstaan vaak nieuwe, innovatieve ideeën. Ideeën die onder andere op de Dutch Design Week, gestimuleerd door de provincie, worden gedeeld met het publiek. Belangrijk, want daardoor wordt niet alleen innovatiekracht vergroot, maar ook de afstand tussen boeren en burgers verkleind.