De provincie brengt producenten en consumenten dichter bij elkaar. We delen kennis, ondersteunen initiatieven en stimuleren samenwerking. Zo ontstaat meer inzicht en begrip over waar ons voedsel vandaan komt.
Verantwoord produceren en bewust consumeren
Door vernieuwende samenwerking ontstaan waardevolle en innovatieve ideeën. Dat begint al in projecten in het onderwijs, waar kinderen leren over voedsel. Ook werken we samen met onderwijsinstellingen om toekomstige professionals in de landbouw- en voedselketen klaar te stomen voor morgen. Zo groeien nieuwe concepten, producten en diensten. Ons doel: een duurzame toekomst waarin we trots zijn op de Brabantse landbouw en voedselketen, en waarin verantwoord produceren en bewust consumeren centraal staan.
Hoe werken we in Brabant samen aan goed eten? Een inkijkje krijg je op deze pagina. Te beginnen met jonge agrariërs.
Voedselmakers van de toekomst
Dutch Design Week
Jaarlijks is de provincie present bij de Dutch Design Week. In 2025 onderzochten we in ons 'Co/Lab Hungry for Change' hoe de voedselomgeving mensen kan helpen om vanzelf gezonder en duurzamer te eten.
Social designer Emma Cherim is één van de bedenkers van het Co/Lab. "Het is eigenlijk een beetje naïef om te denken dat we mensen gezonder en duurzamer laten eten met alleen kennis en bewustwording. Want 95% van wat we eten, kiezen we op de automatische piloot.” Wat leren we hiervan?
